SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Rapor Gözaltısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:17
Sahte Rapor Gözaltısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla Malatya, Ankara, Diyarbakır, Amasya ve Van'da sahte reçete yazdıkları iddiasıyla 16 doktor ve sağlık görevlisinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Devlet ve özel hastanelerde çalışan doktor ve sağlık görevlilerinin usulsüz reçete ve rapor düzenleyerek kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla yapıldığı belirtilen operasyon kapsamında Malatya'da 12, Ankara, Amasya, Diyarbakır ve Van'da 1'er kişi olmak üzere gözaltına alınan toplam 16 kişinin 9 Kasım Cuma günü adliyeye sevkedileceği öğrenildi. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2009 ve 2010 yılları arasında nitelikli dolandırıcılık (TCK 158) ve resmi belgede sahtecilik (TCK.204) suçlarına yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 12'si Malatya'da,  Ankara, Diyarbakır, Amasya ve Van'da ise 1'er kişi olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında haklarında adli işlem başlatılan şahısların,  9 Kasım Cuma günü adli makamlara sevk edilececeği ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız