SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sahte Üye Sahte Büyüme Getirir"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AKP’nin kişilerden habersiz olarak yüzlerce kişiyi partisine üye yaptığını öne sürdü.

İl Başkanı Kiraz, AKP’nin her alanda olduğu gibi parti üyeliğinde de insanları kandırdığını iddia ederek, “Kişinin bilgisi dışında bir partiye üye yapmak evrakta sahteciliktir. Siyasi ahlak olarak da bir çöküntüdür. Son dönemlerde birçok kişi tarafımıza bildirerek bilgisi dışında AKP’ye üye yapıldığını ifade etmektedir. Ayrıca partimizde başka partilere üye olan birçok kişi bu nedenle üyelikten düşmektedir. Vatandaşın partiye üye olma özgürlüğü hakkı elinden alınmaktadır” dedi.

Kamuoyundan gelen birçok şikayet ve talep çerçevesinde açıklama yapma gereği duyduklarını aktaran Kiraz, şunları söyledi:

“İzinsiz başka partiye üye olduğunu gören vatandaşlar Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunabilirler. Siyasi partiler olarak bizler üye sayımızı zorlamalarla, evrakta sahtecilikle elbette ki artıramayız. Üye sayımızı arttırmanın bir tek yolu vardır o da vatandaşın güvenini kazanmak, vatandaşa aidiyet duygusunu hissettirmektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak son dönemde üye sayımız düzenli olarak artmaktadır. Sadece 2020 yılı Kasım ve Aralık ayı 212 kişi partimize üye olarak bize güç vermiştir.  Her gün bu sayı düzenli olarak artmaktadır.

Kişiler bizzat belgeleriyle birlikte partimize gelerek üyelik başvurularını gönüllü olarak yapmakta ve üye olmaktadır. Buradan bütün siyasi partileri vatandaşı zor durumda bırakacak uygulamalardan vazgeçmeye, üye sayılarını ortaya koydukları irade ve politikalarıyla artırmalarını bekliyor, bilgisi dışında bir kişiyi üye yapmak o kişiyi seçmen yapma anlamına gelmez, sahte üye yapmak sahte büyümeyi de beraberinde getirir. Hiçbir partinin büyümesine katkı sunmaz. Bu bilinçle hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri adına bütün siyasi partileri de bu bilinçle hareket etmeye bekliyoruz.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız