SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sahte Üyeye İhtiyacımız Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Sanal ve sahte üyelere ihtiyacımız yoktur" dedi. 

Partinin il binasında; AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez ve Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ile birlikte basın açıklaması yaparak, CHP'nin, "Üyelerimizi AKP çaldı" iddialarına cevap veren AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Bir partiden istifa etmeyip, diğer partiye kayıt yaptıranlar oluyor. Bizim de bin 200 üyemiz başka partilerde görünüyor. AK Parti teşkilatları bugüne kadar 89 bin 800 üye kaydı yapmış olup, Malatya seçmeninin yüzde 18'i kadarını üye yapmıştır. Hedefi de Malatya seçmeninin yüzde 25'ini üye yapmaktır. Son günlerde seçmenden ve halktan istediği teveccühü bulamayan ana muhalefet partisi il başkanı, garip şekilde üyelerinin çalındığını ifade etmektedir. Üye kaydının nasıl, ne şekilde yapıldığı, yapılacağı bellidir. Ana muhalefet partisinin Malatya'da aldığı oydan daha fazlası üye kaydına sahip bir partinin vekilinin ifadesi ile 400 tane üyeye ihtiyaç yoktur" ifadelerini kullandı.

"Zaten 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. Maddesine göre; 'Kimse, aynı zamanda birden fazla siyasi partinin üyesi olamaz, aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır'. Yani bir başka partiye kayıtlı üye olduğunda, Yargıtay mükerrer oy kaydından dolayı üyelikleri iptal etmektedir. Bizim bin 200 üyemiz başka partilerde, burada CHP de çıkmaktadır. Üye olan arkadaşlarımızla görüştüğümüzde, kendilerinin bilgileri dışında CHP'ye üye olduklarını veya istifalarının işleme konmadığı belirtilmiş. Hatta isim de verebiliriz isterlerse, bazı şahıslara da bizzat baskı yaparak partimize üyeliklerinin silinmesini istemektedirler" diyen Tüfenkçi, konuşmasını şöyle tamamladı:

"AK Parti'nin sanal, sahte üyeliklere ihtiyacı yok. Biz her zaman en büyük ve gerçekten hakemin millet olduğunu söyledik. Biz 400 bin olan üye de kaydetsek, gerçek sonucun sandıktan çıkacağını biliyoruz. Onun için bizim sanal üyeliklere ihtiyacımız yoktur. Biz milletimizin sadece oyuna değil, gönlüne de talip olduğumuzu, dualarla ayakta durduğuna inanan bir partiyiz. AK Parti'nin gündemi 'büyükşehir', CHP gündem saptırmak veya 'kabul etmezük' mantığıyla hareket ediyor. Bugüne kadar Malatya'nın menfaatlerine yarayacak bir gündem oluşturmaktan ziyade, basit gündemlerle halkın kafasını meşgul etme ve karıştırmanın peşinde koşmaktadır."

Bu arada Tüfenkçi, 27 Kasım Salı günü Belediye Konferans Salonu'nda saat 13.00'de başlayacak olan ve partilerinin kadın kollarının organize edeceği 'Kadın Sağlığına Genel Bakış' konulu konferansa, vatandaşları davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız