SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Vali'nin Pavyon Sefası

A- A+ PAYLAŞ

Kendilerini vali olarak tanıtıp, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 4 ilde hayırseverleri dolandırdıkları iddia edilen bir şebeke çökertildi. Ankara ve Çorum'da yapılan eş zamanlı baskınlarda 3'ü kadın toplam 14 kişi yakalandı.

Sahte vali olan çete lideri ağabey ile kardeşinin hayırseverlerden aldıkları paraları pavyonlarda konsomatrislere çiçek göndererek harcadıkları ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, bazı valilerin isimleri kullanılarak hayırseverlerin dolandırıldığının belirtilmesi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı soruşturma başlattı. Çorum ve Ankara'da ikamet eden şebeke üyelerinin, öncelikli olarak okul ya da hastane yaptıran hayırsever işadamlarını hedef seçtikleri ortaya çıktı. Hayırseverlere, "Valilik özel kaleminden arıyoruz" diyen kadın şebeke üyesinin 'plaket yaptırma' bahanesiyle işadamlarının cep telefon numaralarını aldığı belirlendi.

Ardından o ilin valisiymiş gibi işadamlarını telefonla arayan çete lideri ve kardeşinin, ölüm döşeğindeki bir öğretmenin kızının tedavisi için 20 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu belirttikleri ifade edildi. Bu şekilde İstanbul, Bursa, Malatya ve Erzurum'da toplam 20 işadamının dolandırıldığı belirlendi. Piyasadan toplam 160 bin lira para toplayan sahte vali ve kardeşinin bu paraları pavyonlarda harcadığı ortaya çıktı. Özellikle lider K.A.'nın konsomatrislere çiçek gönderdiği için çok sevildiği ifade edildi.

Ayrıca çete üyelerinin polise yakalanmamak için hayırseverlerden istedikleri paraların alakasız kişilerin hesabına yatırılmasını sağladıkları da tespit edildi.
Olaya karıştıkları belirlenen 3'ü kadın toplam 14 kişi, Çorum ve Ankara'da gerçekleştirilen şok baskınlarla yakalandı. Birçok suçtan kaydı bulunan şüpheliler arasındaki bir kadının emniyet çıkışında gözyaşlarına boğulması ise dikkat çekti. Şüpheliler, "nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan bu örgüt kapsamında dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Çete üyelerinin yaklaşık 1 ay önce eski futbolcu ve ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen'i Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş gibi arayarak para talep ettikleri öğrenildi. Ancak şahıslardan şüphelenen Dilmen'in, Vali Hüseyin Avni Coş'u arayarak işin aslını öğrendiği ifade edildi. Şebekeyle ilgili müşteki sayısının artabileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız