SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahteciliğe 3 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sahte belgelerle haketmeyenlerin sürücü belgesi almasını sağladıkları iddiasıyla 4 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan, kurs müdürü C.G.'nin, MHP'nin Malatya Merkez İlçe Başkanı olduğu öğrenildi. Aralarında ilçe başkanının da bulunduğu 3 kişi tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yazıhan İlçesi'nde bir sürücü kursunda meydana geldi. Sürücü kursu sahibi A.İ. ve kursun müdürü C.G. ile sürücü kursunda çalışan 2 zanlı, sahte belge düzenledikleri iddiasıyla Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"04.09.2006 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde öğrenim durumları itibarı ile sürücü belgesi hakları olmayan 18 şahsın ilimizde hizmet veren bir Sürücü Kursu aracılığı ile 1000 ile 1500 YTL karşılığında sahte diploma düzenleyerek,sınavlarda gerçek kişiler yerine başka şahısların sokulması yöntemi ile sürücü belgesi aldıkları tespit edilmiş,Şube Müdürlüğümüzce yapılan detaylı araştırmalar neticesinde yapılan operasyonda,04.09.2006 günü İlimizde hizmet veren sürücü Kursunda yapılan araştırmalar neticesinde sahte belge tanziminde kullanılan kaşeler ile sahte belge tanziminde kullanılan bir çok farklı okula ait boş diploma şablonları,farklı şahıslara ait bir çok fotoğraf ve nüfus cüzdanı,iki adet bilgisayar yazıcısı bir adet ruhsatsız av tüfeği ve sahte belge tanziminde kullanılan muhtarlık hanesi mühürlü boş ikametgah ilmühaberleri elde edilmiş,Sürücü Kursu Yetkilileri olan 4 şahıs yakalanarak göz altına alınmışlar konu ile ilgili tahkikat Şube müdürlüğümüzce yapılmış olup adı geçen şahıslar 06.09.2006 günü C.Başsavcılığımıza mevcutlu olarak Sevk edilmişlerdir."

3 TUTUKLAMA..
Sürücü kursunun sahibi A.İ., kursun müdürü olduğu bildirilen C.G. ile kurs çalışanlarından İ.İ. tutuklanırken, kurs çalışanı diğer zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız