SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahteciliğe Elektronik Önlem

A- A+ PAYLAŞ

TÜV TÜRK'ün, araç muayene istasyonlarında kurulan elektronik kayıt ile sahte muayenelerin önüne geçeceği bildirildi.

TÜV TÜRK Genel Müdürü Naci Başerdem, Malatya'da sahte araç muayene belgesi operasyonlarında başarı elde edilmesi nedeniyle Vali Ulvi Saran ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya plaket verdikten sonra, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Alman, İngiliz ve Türkiye Doğuş Grubu'nun yüzde 33'er hissesi ile kurulan TÜV TÜRK'ün 1 milyar Dolar'lık yatırım yaptığını söyleyen TÜV TÜRK Genel Müdürü Naci Başerdem, "Bu 1 milyar Dolar'ın 613 milyon Dolar'ını zaten Ulaştırma Bakanlığı'na imtiyaz bedeli olarak yatırdık. Kalanı ile araç muayene istasyonları kuruldu. Türkiye'nin 81 ilinde yaptığımız araç muayene istasyonlarının 47 adedini alt işletici firmalar vasıtasıyla yapıyoruz. Denetimlerimizi Ulaştırma Bakanlığı yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sıkıntılarının sahte araç muayene belgeleri olduğunu ifade eden Başerdem, "Sahte muayene belgesi sahtekarlığını yapanlar, belge üzerine sahte stikır ve damgalarla, muayene yapılmış gibi belge düzenliyorlar. Sahte muayene belgelerinden dolayı, hem yatırım yapan bizler hem devlet zarar ediyor. Şöyle ki, araç muayenesinde temiz kağıdı isteniyor. Aracın trafik cezası veya vergisi gibi borcu olunca araç muayenesi yapılmıyor. Çünkü temiz belgesi isteniyor. Sahte muayene belgesi yapanlar, devlete olan
borçlarını ödemedikleri gibi, muayene parası ücretini de dolayısıyla ödememiş oluyorlar. Bu da, ekonomiye zarardır" dedi.

Sahte araç muayene belgelerinin önüne geçmek için elektronik kayıt sistemine geçtiklerini söyleyen Başerdem, "Böylece bizim kayıtlarımız aynı anda Ulaştırma Bakanlığı kayıtlarına geçiyor. Eş zamanlı bilgi paylaşımı ile sahte belge düzenleyenler er veya geç ortaya çıkıyor"şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 15 Ağustos'tan itibaren yatırım pay ücretinin yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkarıldığını bildiren Başerdem, bunun muayene ücretine yansımayacağını ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız