SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahtecilikten 26 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da araç muayene ve sigorta işlerinde sahtecilik yaptıkları, sahte belge düzenledikleri, rüşvet verdikleri- aldıkları gerekçesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ekim 2009'da gerçekleştirilen operasyonun hafta başında yapılan "BANDROL" kod adlı ikinci aşamasında gözaltına alınan 32 kişiden 26'sı tutuklandı.

İKİNCİ GÖZALTI DALGASINDA..
Emniyet Müdürlüğü karşısında trafik tescil iş takipçiliği ve sigortacılık yapanlara yönelik olarak Ekim 2009'da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen tüm belgelerin teknik incelemelerinin tamamlanması, sahte evrak, imza ve belgelerin saptanmasının ardından, o dönemde serbest bırakılanların da aralarında bulunduğu 2'si polis memuru olmak üzere 32 şüpheli geçtiğimiz Salı günü sabaha karşı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından evlerinden toplanarak gözaltına alındı.

Sahte muayene ve sigorta işlemleri yaptıkları, sahte belgeler düzenledikleri ve imza attıkları gerekçesiyle ikinci kez gözaltına alınanların polisteki sorgulamaları tamamlandı ve şüpheliler, Cuma sabahı erken saatlerinde Malatya Adliyesi’ne getirildiler.

6’SI SERBEST..
Savcılar tarafından ifadeleri alınan şahıslardan Mustafa Kemal K., Mehmet Ali T., Şahin K., Bayram A. ve Mustafa T. savcılıkça serbest bırakıldılar.

Diğer 27 kişi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Bu kişilerden, gözaltındaki tek kadın olan Nurcan O. adlı şüpheli, mahkemece kefaletle serbest bırakıldı.

KİMLER TUTUKLANDI?
Mahkeme tarafından tutuklanan, aralarında 2 polisin de bulunduğu 26 kişi şunlar:

Mehmet K., Ufuk A., Şemsettin M., Mustafa K., Saim S., Ahmet S., Mustafa Y., Memduh Y., Aslan Y., Mehmet A., Avni G., İbrahim G., Serkan Ö., Muhammet Öner Ö., Faruk Ö., Mehmet Burak O., Ahmet K., Erol Y., İlhan M., Şerafettin A., Kemal Y., Fethi K., Hasan Hüseyin A., Mevlüt A., Ziya H. ve Mutlu T.

EMNİYET AÇIKLAMASI..
Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ise şöyle:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesi ve talimatları doğrultusunda İlimizde faaliyet gösteren sigortacı ve iş takipçilerinin bazı kamu görevlilerini aracı kılmak suretiyle; ‘RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VE RÜŞVET ALIP VERMEK” suçlarını işledikleri tespit edilmiştir.

22.06.2010 günü Malatya ve Gaziantep illerinde yapılan eşzamanlı operasyonda, ikisi kamu görevlisi olmak üzere toplam 32 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüpheli şahıslar 25.06.2010 günü mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmiştir. Yapılan sorgularına müteakip 5 şüpheli serbest, 1 şüpheli 5000 TL kefaletle serbest bırakılmış, 26 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız