SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sahtekar' Uyarısı!

A- A+ PAYLAŞ

Belediye ve Kent Konseyi yetkilileri, bazı kişilerin evlere gidip, Akıllı Kart ya da başka konular için gerektiğini söyleyerek vatandaşlardan kimlik bilgilerini aldıklarının öğrenildiğini belirterek, bu kişilerin kendileriyle ilgilerinin olmadığını ve böyle bir durumda vatandaşların emniyet birimlerini haberder etmesi gerektiğini bildirdiler.

Konuya ilişkin yapılan basın açıklaması şöyle:

"Malatya Kent Konseyi ve Motaş yetkililerince yapılan açıklamada son günlerde kentte bazı kötü niyetli kişiler tarafından hemşerilerin kimlik bilgilerinin alındığı belirtildi.

Malatya Kent Konseyi ve Motaş tarafından birlikte yapılan ortak basın açıklamasında;

"Malatya'da son günlerde bazı kötü niyetli kişiler, Kent Konseyi’nin ismini de kullanarak görevli olduklarını belirtip vatandaşların konutlarına giderek Akıllı Kart çıkarmak için geldiklerini ifade etmektedir. Bu kötü niyetli şahısların, vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını yakutta kişisel bilgilerini sorduklarını da öğrenmiş bulunmaktayız.

Malatya Kent Konseyi kesinlikle konutlara giderek bir çalışma yapmamakta, Kent Konseyinin faaliyetlerini ya konsey çatısı altında ya da kurumlar arası işbirliği ile ilgili yerlerde gerçekleştirmektedir. Malatya Kent Konseyi’ni veya Genel Sekreteri referans göstererek taleplerde bulunan kötü niyetli kişilere kesinlikle itibar edilmemesi hususunda hemşerilerimizi uyarıyoruz.

Akıllı Kart sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız MOTAŞ tarafından açılan akıllı Kart Başvuru ve Danışma merkezlerinden bilgi alarak ve gerekli olan belgelerini teslim ederek Akıllı Kart alabilirler.

Vatandaşların evlerine giderek MOTAŞ, Nüfus Müdürlüğü ya da Malatya Kent Konseyi’nden geldiklerini söyleyerek Akıllı Kart Tanıtımı yaptıklarını ve kart çıkarmak için vatandaşların nüfus cüzdanlarını aldıklarını belirten kişilerin kesinlikle ilgili kurumlarla alakası bulunmamaktadır. Bu tür kötü niyetli kişilere itibar edilmemesini ve belirtilen durum ile karşılaşıldığında hemen emniyet güçlerinin haberdar edilmesini vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız