SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahtekarın Böylesi!

A- A+ PAYLAŞ

Polise ve Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, kendisini Yargıtay'da görevli Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp, iki kişinin yakalanmasını isteyen şahıs "sabıkalı" dolandırıcı çıktı.

Konuya ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"18.08.2008 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğümüze gelerek kendisini Yargıtay da görevli Cumhuriyet Savcısı A.A. olarak tanıtan ve ifadesine başvuracağı 2 şahsın temin edilmesini isteyen, daha sonrada aynı maksat ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza yine kendisini Yargıtay Savcısı olarak tanıtıp müracaatta bulunan ve görevlilere Cumhuriyet Savcısı kimliğini ibraz eden şahsın hal ve hareketinden şüphelenildiği için talepleri yerine getirilmemiş, şahıs hakkında yapılan araştırmada gerçek Cumhuriyet Savcısı olmadığı belirlenerek, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince 21.08.2008 tarihinde düzenlenen operasyonla Savcı kimliğini kullanan H.T.A. isimli şahıs üzerinde sahte kimliği, sahte eczacı kimliği ve diğer sahte diploma ve benzeri belgelerle yakalanmış şahsın kendisine ait BMW Volvo ve Passat marka 3 adet lüks aracının olduğu ayrıca dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu belirlenmiştir.

Yakalanan şüpheli, “Sahte Evrak Bulundurmak, Kendisini Cumhuriyet Savcısı Olarak Tanıtmak, Resmi Görevlileri Şahsi İşlerinde Kullanmaya Kalkışmak” suçlaması ile Adli mercilere sevk edilmiştir.

Daha güvenli bir Malatya için halkımızın 155 Polis İmdat telefonu ile malatyaemniyet@ malatya.pol.tr ile 155@malatya.pol.tr adreslerinden bize ulaşarak ihbarda bulunmalarını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız