SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Said-i Nursi'yi Andılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:49
Said-i Nursi'yi Andılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Niyazi-i Mısri Kültür Vakfı tarafından, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program kapsamında Said Nursi bütün yönleriyle vatandaşlara anlatıldı.

Said Nursi’nin vefatının 53’ncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çaldak ile Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Çaldak, Bediüzzaman Said Nursi’nin büyük bir din alimi olduğunu kaydederek, “Hayatının daha ilkbaharında, gençlik dönemlerinde İslam dünyasıyla alakadar olmuş, ilgilenmiş, merak etmiş; İslam dünyasının problemlerini, sıkıntılarını, hastalıklarını merakla izlemiş, bunları güzel bir şekilde tespit etmiş, çözüm yollarını da düşünmüştür. Bediüzzaman Said Nursi’nin İttihad-ı İslam ile ilgili ideallerinin de gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu ise Bediüzzaman Said Nursi’nin bir derya olduğunu ifade ederek, “Nereden geliyordu gücü? Adeta ordulara karşı tek başına duran; silahlara, güce ve maddeye karşı duran bu insanın gücü nereden geliyordu? Gücü, Kuran’dan geliyordu. Yaşayan Kuran; Efendimizden geliyordu. Sünnet-i Seniye’yi kendisine rehber etmesinden geliyordu. Yaşadığı gibi yazmasından ve söylemesinden, söylediği gibi yaşamasından meydana geliyordu. Bunun adına da “ihlas” diyordu. Rabbim ihlasımızı artırsın inşallah. Bu olduğu zaman paraya, pula ve mevkie ihtiyaç yok” diye konuştu.

Anma etkinliğine Malatya Valisi Vasip Şahin, AKP Milletvekili Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız