SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Said Nursi Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:05:23
Said Nursi Sergisi
A- A+ PAYLAŞ
Said Nursi'nin ve talebelerinin yaşamını konu alan sergi, Malatya'da açıldı. 
     
Niyazi Mısri Kültür Vakfı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Barla Platformu'nca, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına AK Parti Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı katıldı. 
     
Serginin açılışında konuşan Barla Platformu Başkanı Said Yüce, bugün önceki nesillerin hayal bile edemeyecekleri bir refah seviyesinde yaşandığını, fakat bu refah seviyesinin aranan huzur ve mutluluğu getirdiğinin söylenemeyeceğini ifade etti. 
     
Yüce'nin konuşmasının ardından milletvekilleri Çalık, Akın ve Şahin ile Said Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı, serginin açılışını yaptı. 
     
Said Nursi'nin hayatını kapsayan ''Barla Yılları'', ''Kastamonu Yılları'' ve ''Emirdağ Yılları'' olarak ayrı başlıklar altında toplanan ve 3 gün açık kalacak sergide, teneke kutular içinde saklanarak üzerine duvar örülmüş risaleler, eserlerin çoğaltılmasında kullanılan ilk teksir makinesi ve Said Nursi'nin talebeleriyle ilgili bilgi ve belgeler de bulunuyor. 
     
Sergiden sonra Said Nursi'nin vefatının 52. yılı dolayısıyla panel düzenlendi. 
    
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ ile bazı bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in telgraf gönderdiği panelde, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Yoldaş, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vehbi Karakaş ile yazar Metin Karabaşoğlu, Said Nursi'nin hayatını ve felsefesini anlattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız