SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şair- Yazar Nurullah Genç Malatya'da

0
Güncellendi - 2016-05-13 00:08:13
Şair- Yazar Nurullah Genç Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür A.Ş'nin organizasyonunda Bosna Hersek’in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç anısına  düzenlenen 5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen  Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç çeşitli temas ve etkinliklerde bulundu.

Fuar programları dışında Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve ardından da Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Genç, akşam saatlerinde de Kapalı Spor Salonunda düzenlenen “Nurullah Genç Şiir Gecesi”ne katıldı.

Hafize Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde oluşturulan Edebiyat Sokağı'nda incelemelerde bulunmak ve bilgi almak üzere liseye gelen Genç’i Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan sorumlu Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Okul Müdüresi Yasemin Özbey karşıladı.  Vali Yardımcısı Duran, Malatya'da 44 okulda gerçekleştirilecek olan projenin  22 okulda tamamlandığını ve geriye kalan 22 okulda da çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken Malatya’nın fahri hemşehrisi olan Genç’inde bir okuldaki sokakta biyoğrafi ve şiirlerinin yer alacağını belirtti.

Genç yapılan bu projeye hayran kaldığını dile getirirken çok güzel ve örnek bir çalışma olduğunu söyleyerek projede emeği geçenleri kutlayarak teşekkür etti.

Liseden ayrıldıktan sonra hemen arka sokakta Kızılay binasında yer alan Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek burada Erzurumlu hemşerileri ile bir araya gelen Genç’e, Vali Yardımcıları Adbül Kadir Duran ve Dr. M.Şamil Horasanlı eşlik etti.

Dernek Başkan Yardımcısı Kerim Kurtoğlu ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Genç, hemşerileri ile bir arada olmaktan duyduğu hazzı dile getirirken onlarla dernek binasında uzun bir süre sohbet etti. Genç güzel bir dernek binası yapıldığını ve bu binada güzel etkinlikler yapılacağına inandığı dile getirdi.

Genç, şiire nasıl başladığını, Erzurum’daki köyünde çocukluğunda şiiri sevmesine neden olan olayları, Eski Köy Odasında okunan Niyâzî-i Mısrî Divanını anlattı.

Genç, dedesinin Sibirya’dan esaretten nasıl kurtulduğunu ve yaşadıklarını hemşerileri ile paylaştı. Duygusal anların yaşandığı hemşeri sohbeti ortamında Erzurumlular Nurullah Genç’in hayatından kesitleri kendi dilinden dinleme fırsatı buldular. Çay eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren sohbet Erzurum Çay Fıkralarıyla hafızalarda tarif edilmez bir tat bırakarak sona erdi.

Sohbetin ardından Kapalı Spor Salonunda düzenlenen “Nurullah Genç Şiir Gecesi”ne katılmak üzere buradan ayrıldı.

Bülten

b8

b6

b7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız