SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şaka Gibi!..

A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Vadisi'nin üzerine yapılmakta olan viyadüğün bir ayağının rastladığı alan için izin alınmadığından çalışmaların aksadığı bildirildi.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Gül, geçtiğimiz günlerde TV Malatya'da katıldığı programda, çeşitli imar konularını anlatırken, plansız gelişmeyle ilgili örnekler vermiş, Beylerderesi üzerinde yaptırılmakta olan viyadüğün bir ayağının askeri bölgeye rastlaması, bu bölge için de daha önce izin alınmaması nedeniyle çalışmaların durduğunu söylemişti.

Viyadüğün bir ayağının ve giriş güzergahının, eski Şoför Er Eğitim Alayı'nın bulunduğu nizamiye, İç Güvenlik Şehitleri Anıtı'na rastladığı, viyadük planlanırken, askeriyeyle hiçbir diyaloğ olmadığı, "gecekondu" mantığıyla inşaata başlandığı, 4 ayaklı viyadüğün askeriye tarafındaki ayağına gelindiğinde, askeriyenin izin vermemesi üzerine çalışmaların durduğu öğrenildi.

Bu konunun gündeme gelmesinin ardından, "skandalın" itirafı da Karayolları'ndan geldi. Bir süre önce Malatya Çevreyolu'nun Turgut Temelli ve Sanayi kavşaklarına araç üst geçidi projesini hazırlayan ve tepki üzerine geri adım atan Karayolları'nın, viyadük olayında da "tam" bir çalışma yapmadığı ortaya çıktı.

Malatya'da inşaatı devam eden Beylerderesi Viyadükü'nün bir ayağının askeri alana gelmesi nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü ile 2. Ordu Komutanlığı arasında protokol hazırlık çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Şehir Plancıları Odası Malatya Temsilcisi Mehmet Gül'ün Beylerderesi Viyadükü'nün bir ayağının askeri alanda kaldığı ve çalışmalarının durdurulduğu yönünde yaptığı açıklamanın ardından Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yasin Altunyuva tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Altunyuva'nın açıklaması şöyle:

"Beylerderesi Köprüsü, Batı ve Orta Anadolu illerini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlayan ve ortalama trafik yükü günde 19 bin taşıt olan güzergah üzerinde bulunmaktadır. Bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde, havaalanı tarafından 4'nolu kenar ayak, 3'nolu orta ayak temeli ve 2 nolu orta ayak temel kazısı tamamlanmıştır.

Bu imalatların yapımı sırasında 20 bin metreküp temel kazısı yapılmış, 7 bin metreküp demirli beton, 2 bin 700 ton çimento, bin 300 ton demir kullanılmış olup, bugüne kadar yapılan harcama 5 milyon 369 bin YTL'dir. 1 nolu kenar ayak çalışma alanının bir bölümü Altay Kışlası (eski Şoför Okulu) Nizamiye sahasına isabet etmektedir. Gerekli çalışma izninin alınması amacıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü ile 2. Ordu Komutanlığı arasında protokol hazırlık çalışmaları devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız