SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sakarya'da Fark Yedik: 4-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, puan umuduyla gittiği Sakarya deplasmanında farklı yenildi: 4-0 Sarı kırmızılı takıma gollerin ikisini, devre arasında kadrosundan ayrılan eski kaptanı Taner Demirbaş attı. Bir gün önce Eskişehirspor'un yenilmesiyle liderlik şansı ortaya çıkan Sakaryaspor'un taraftarları maça büyük ilgi gösterdiler. Karşılaşmayı 200 dolayında Malatyaspor taraftarı da izlerken, maç boyunca her iki takım taraftarları arasında sıcak diyaloglar oldu. Maçın başından sonuna kadar iki takım taraftarları karşılıklı tezahüratlar yaparken, Sakarya tribünleri "Malatya Türküsü"nü söylediler. Karşılaşmanın ilk yarısında, Sakaryaspor'a oranla daha diri olan Malatyaspor, gol kaydına muvaffak olamazken, 32. dakikada şok bir gol yedi. Bundan sonra, Malatyaspor'u 2 yıl önce de Manisa'da oynanan maçta "katleden" ve Süper Ligden düşmesine neden olan süreçte rolü bulunan hakem Oktay Demiray sahneye çıktı. Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz'in iddiasına göre, 37. dakikada Malatyaspor'un Mustafa Sert'le kazandığı mutlak golü "ofsayt" gerekçesiyle iptal eden hakem, 40. dakikada son adamı geçmek üzereyken cezaalanında yere indirilen Atilla'nın beklediği penaltı ve rakibe kırmızı kart kararını vermeyip oyunu devam ettirdi. Sakaryaspor, ikinci yarıda daha derli toplu bir mücadele gösterirken, farkı artırdı ve karşılaşma 4-0 kapandı.

STAD : Sakarya Atatürk

HAKEMLER: Oktay Demiray , Mehmet Cem Hanoğlu , Onur Albayrak , 4.Hakem- Çetin Topuz

SAKARYASPOR: Bora, Yasin, Serkan, Hüseyin Tok, Volkan, Abdulvahit, Erman (Dk.84 Bilal), Murat (Dk.88 Mehmetd Uslu), Burak, Ferdi, Taner (Dk.80 Orhan)

YEDEKLER: Abdulkadir , Ercan , Mehmet, Yaşar, Bilal, Orhan, Mustafa

MALATYASPOR : Emrah, Serdar (Dk.73 Deniz), Serkan, Ramazan, Atilla (Dk.61 Caner), Mustafa Sert (Dk.61 Mehmet Budak), Muammer, Tayfun Seven, Alper, Murat, Mehmet Albayrak

YEDEKLER: Taylan, Zafer, Engin Ekler, Caner , Turgay, Deniz, Mehmet Budak

GOLLER: Burak (dk. 32), Taner (dk. 49 ve 57), Ferdi (dk. 76) (Sakaryaspor)

SARI KARTLAR: Atilla, Ramazan, Deniz (Malatyaspor)

12. dakikadaki Sakaryaspor atağında Murat Özkan soldan ortaladı, arka direkteki Burak yükseldi ve kafayı vurdu. Direğe çarpan top auta çıktı.

14. dakikada Serkan'ın ortaladığı topa Taner kafayı vurdu. Top Malatyaspor kalesinin hemen yanından auta çıktı.

22. dakikada Alper'in pası kısa düşünce, Taner araya girdi ve Malatyaspor kalesine şutladı, yandan aut.

27. dakikada Sakaryaspor önce Burak, sonra Yasin'le kaleyi yokladı. Son müdahaleyi yapan Emrah gole izin vermedi.

31. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Serdar, Alper'le paslaşarak kullandı. Topu çizgide süren Alper'in şutu, direğe çarpıp autla sonuçlandı.

32. dakikada Sakaryaspor'lu Burak, topu kendi cezaalanından aldı, sürdü. Malatyaspor cezaalanına girdi ve plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

37. dakikada kazanılan korner atışını Serdar Samatyalı kullandı. Gelen topa Atilla vurdu, kaleciden döndü. Bu kez Mustafa Sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Hakem ofsayt gerekçesiyle golü saymadı.

40. dakikadaki Malatyaspor atağında Atilla cezaalanında kendini yerde buldu. Malatyaspor bu pozisyonda penaltı ve Sakaryalı oyuncuya kırmızı kart beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.

43. dakikada Erman'ın sert şutunda topa Mustafa Sert cezaalanında müdahale etti. Korner sonuçsuz.

4. hakem ilk yarı için 2 dakikalık ek süreyi gösterdi.

45+1'de Atilla'nın cezaalanı sağ çaprazından kaleye gönderdiği topu Sakarya kalecisi Bora almayı başardı.

İlk yarı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle son buldu.

49. dakikada Sakarya atağında Burak, topu cezaalanı önünde Taner'e aktardı. Taner'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0

56. dakikada Atilla'nın cezaalanı yayı üzerinden kaleye gönderdiği top, üstten aut.

57. dakikada Sakaryaspor, farkı 3'e çıkardı. Orta sahada topu alan Taner, kaleci Emrah'ın öne çıktığını görünce uzaktan vurdu ve golü kaydetti: 3-0

59. dakikada Atilla'nın şutunu Bora kornere gönderdi. Atışı Mustafa Sert kullandı, defans taça gönderdi.

61. dakikada Malatyaspor iki oyuncu değiştirdi. Atilla'nın yerine Caner, Mustafa Sert'in yerine de Mehmet Budak oyuna dahil oldular.

67. dakikada Ferdi, bir ara pasla Malatyaspor kalecisi Emrah'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunda topa son anda Emrah müdahale etti ve korner. Kornerden sonuç yok.

69. dakikada Serdar Samatyalı iki oyuncudan sıyrıldı ve şutunu attı, üstten aut.

70. dakikada ortalanan topa Mehmet Budak kafayı vurdu, aut.

72. dakikada Tayfun Seven'in şutunda da top Sakarya kalesinin üstünden aut.

73. dakikada Malatyaspor'da Kaptan Serdar Samatyalı'nın yerine Deniz oyuna dahil oldu. Kaptanlık pazubandını da Murat Duman taktı.

76. dakikada Sakaryaspor bir gol daha attı. Burak'ın pasını cezaalanında kontrol eden Ferdi, golü kaydetti: 4-0

77. dakikada Murat Duman'ın şutunu Bora aldı.

83. dakikada Caner'in ortaladığı topa Mehmet Albayrak vurdu, aut.

86. dakikada Sakarya atağında, Ferdi bir anda Emrah'la karşı karşıya kaldı. Plasesini Emrah almayı başardı.

4. hakem, oynanmamış süre olarak 3 dakikayı gösterdi.

Karşılaşma Sakaryaspor'un 4-0 galibiyetiyle bitti.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız