SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sakarya'dan 3 Puan: 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Sakaryaspor deplasmanından altın değerindeki 3 puanla dönüyor.Geçen hafta 2-1 yenik kapatılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından sonra gergin bir hafta geçiren Malatyaspor, stres altında gittiği Sakaryaspor deplasmanından Caner Ağca ve Mehmet Albayrak’ın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve ligde puanını 17’e çıkarttı. Sakarya, İstanbul ve çevre illerden giden çok sayıdaki Malatyaspor taraftarının da izlediği maçta dengeli bir futbol ortaya koyan Sarı-Kırmızılı ekip, hak ettiği bir sonuçla sahadan ayrılmanın mutluluğunu yaşadı. Geçen haftalara oranla savunma ve hücum organizasyonunda ciddi hatalar yapmadan oynamaya çalışan, iyi mücadele edip, rakip takımın hatalarından faydalanma yoluna giden Malatyaspor, tarihi farkı kaçırdı. Galibiyet gollerinin altına imza atan Mehmet Albayrak ile Caner Ağca başta olmak üzere Celil Sağır ve Selim Akbulut’la ele geçen fırsatlar değerlendirmeyince sonuç 2-0’da kalırken, ele geçen net gol pozisyonlarının cömertce harcanması alınabilecek farklı galibiyetin önüne geçti. Son haftalardaki puan kayıplarına Sakaryaspor galibiyetiyle son veren Malatyaspor, bu sezon Güngören Belediyespor ve Rizespor’dan sonra üçüncü deplasman galibiyetini alırken, ilaç gibi gelen bu sonucun ardından küme düşme potasından kendisi uzak tutmayı başarmasını bildi..

STAD: Sakarya Atatürk

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu, Özgür Ertem, Recep Yıldırım, 4. hakem Özer Özden,

SAKARYASPOR: Bora Körk, Hasan Yiğit, Gökhan Kök, Eren, Görkem Arslan (Dk.46 Şaban), Erhan Yılmaz, , Gazanfer Aydın, Burak Akdiş , Levent Demiray ( Dk. 67 Ünsal 67 Dakika ) , Serhat Sağat, Özgürcan

MALATYASPOR: Fevzi Tuncay , Mustafa Sert, Fatih Sezer (Dk.56 Serkan Dökme ), Celil Sağır, Turgay Koyuncu, Güngör Tuğcu (Dk.67 Eren Özen), Ramazan Kahya, Caner Ağca (Dk.88 Alper Akıncı), Mehmet Albayrak, Selim Akbulut, Hakan Söyler,

SARI KART: Burak (Sakaryaspor), Mustafa (Malatyaspor)

GOLLER: Dk.9 Caner, Dk. 33 Mehmet Albayrak (Malatyaspor)

2.dakikada Erhan sol kanattan güzel bir orta yaptı, Malatyaspor cezasahasının içindeki Özgürcan’ın rovaşata denemesi sonuçuz kaldı…

3dakikada Malatyaspor’dan Caner, cezasahasının dışından sert vuruşu auta gitti.

5.dakikada Malatyaspor gole çok yaklaştı. Fatih’in Sezer’in ortasahadan kaptığı topu önünde bulunan Mehmet Albayrak’ın sert vuruşunu Kaleci Bora son anda önleyerek gole geçit vermedi..

9.dakikada Malatyaspor aradığı golü Caner ile buldu. Malatyaspor defansından atılan topla hızla rakip cezaalanı içine doğru yönelen Caner, iki futbolcudan kendisini kurtardıktan sonra kalesinden ayrılan Bora’nın altından topu filelere gönderdi.0-1

15.dakikada Sakaryaspor’dan Eren 30 metreden sert vurdu, Fevzi’nin kontrolünde top auta gitti.

21.dakikada Sakaryaspor’dan Levent sol kanattan ortaladı, Malatyaspor defansınının arkasına doğru atılan topu iyi takip eden Özgürcan’ın kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldığı anda topa kontrolsüz vuruşu auta gidince, takımını eşitliğe götürme fırsatını iyi değerlendirmedi..

26.dakikada organize gelişen ev sahibi takım atağında ortasahadan topu alan Serhat, Burak ile duvar pası yaparak Malatyaspor cezasahasına doğru yöneldi, 3 defans oyuncusu arasından sağ ayağının içiyle vurduğu kavisli şutu auta gitti..

33.dakikada Malatyaspor Sakaryaspor deplasmanında farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan rakip alana doğru hızlı bir şekilde ilerleyen Celil’in cezasahasına girmek üzereyken ayağında iki kere topu sektirdikten yaptığı ortayı çok iyi takip eden Mehmet Albayrak, kafayla toğu Bora’nın koruduğu kaleye gönderdi. 2-0..Mehmet’in attığı golün asistliğini yapan Celil Sağır’ın, Malatyaspor kenar heyetinin olduğu bölüme doğru koşarak Teknik Sorumlu Osman Gökhan’a sarılması kameralara yansıdı..

36. dakikada Mehmet Albayrak’ın attığı 2 nci golün hazırlayıcısı olan Celil, Sakaryaspor defansının arkasına doğru atılan topla birlikte cezasahasının içine doğru yöneldi, tecrübeli futbolcunun düzgün vuruşunu Sakaryaspor kalecisi Bora Körk son anda engelledi..

39.dakika Malatyaspor’un üçüncü gol fırsatını Mehmet Albayrak ile değerlendiremedi. İlk golü atan Caner’in ara pasında cezasahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet Albayrak’ın plasesini Bora uzaklaştırdı, bir kez daha topu önünde bulan Mehmet’in ortasını rakip defans oyuncuları son anda uzaklaştırdı…

İlk yarı Malatyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı…

47.dakikada Malatyaspor’un tecrübeli oyuncusu Celil Sağır, Sakaryaspor defans oyuncuları arasından gelişine sert vuruşu Bora Körk’ün koruduğu kalenin yanından auta gitti..

50.dakikada Levent’in kullandığı serbet vuruşu Malatyaspor defansı uzaklaştırdı, dönen topu takip eden Erhan Yılmaz'ın 30 metreden sert vuruşu autla sonuçlandı..

58.dakikada hızlı gelişen Sakaryaspor atağında sol kanattan yapılan ortayı iyi takip eden Özgür Can yetişemedi, top auta gitti.

59.dakikada Malatyaspor’un ikinci golünü atan Mehmet Albayrak’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Caner Ağca, rahat bir pozisyonda topa kötü vurunca Malatyaspor 3'üncü golden oldu..

68.dakikada Malatyaspor kalesi önünde tehlikeli anlar yaşandı.Sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Fevzi Tuncay topu elinden kaçırınca iki takım futbolcuları bir anda topu kapma mücadelesi içerisine girdiler, son anda Turgay Koyuncu topu uzaklaştırınca Malatyaspor’lu futbolcular ve kenar heyet derin bir nefes aldı.

86.dakikada ikinci yarıda oyuna giren Malatyaspor’dan Eren Özen sol çaprazdan çok güzel vurdu son anda Kaleci Bora Körk kornere gönderdi.

88.dakikada Malatyaspor’dan Selim Akbulut sağ kanattan aldığı topla cezasahasının içine kadar girdi, kaleci Bora Körk ile karşı karşıya kaldı, yerden sert vuruşunu Bora uzaklaştırdı..

Hakem Mustafa Öğretmenoğlu oynanmamış süre olarak 3 dakika ekledi.

90+1’de Sakaryaspor’un atağı etkili gelişti.Burak Akdiş ortasahadan atılan topla Kaleci Fevzi ile karşıya karşıya kaldı, Burak’ın vuruşunu çok iyi takip eden Fevzi köşeden topu çıkartarak rakip takıma gol izni vermedi.

90+2’de Malatyaspor sol kanattan yüklendi, Ramazan Kahya’nın ortasını iyi takip eden Mehmet Albayrak’ın iki futbolcu arasında yaptığı rovaşata denemesi sonuçsuz kaldı…

Karşılaşma Malatyaspor'un 2-0 galibiyetiyle son buldu.

NOTLAR: Mustafa BULAŞMAZ
FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız