SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Sakatları Kullanarak Sömürüyorlar..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, son aylarda, Mersin'den gelen bir grup gencin, "engelliler yararına.. sakatlar yararına.." diyerek ana caddelerde dergi satmaya çalışıp, engellileri kullanarak duygu sömürüsü yaptıklarını belirterek, vatandaşların bunlara itibar etmemelerini istedi.

Koyun, bu konuda bizzat kendilerinin gözlem yaptığını belirttiği yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"TSD Malatya Şubesi olarak son aylarda 4 - 5 kişilik bir grup sağlam gencin Mersin’den ilimize gelerek .. adlı bir dergiyi merkez içinde özellikle işlek caddelerde gelip geçen insanları durdurarak “engelliler yararına", "sakatlar yararına" vb. sözlerle sattıklarına dair aldığımız duyumların doğru olduğuna 6.7.2005 tarihinde bizzat şahit olduk.

Ticari amaçla çıkarılmakta olan bir dergiyi daha fazla gelir elde etmek amacıyla engellilerin adını kullanarak duygu sömürüsü yapılması başta derneğimiz olmak üzere tüm engellilere zarar vermekte ve rencide etmektedir.
Halkımızın iyi niyetli duygularını engellilerin adını kullanarak sömüren ve haksız kazanç sağlayan bu kişileri şiddetle kınıyoruz.

TSD Malatya Şubesi olarak yaşamış olduğumuz sorunların temel çözümünün toplumun bakış açısının değişmesiyle bunun ise eğitimle sağlanacağını dile getirerek savunduk. İşte bu nedenle dernek olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her faaliyette ve bulduğumuz her fırsatta engelli ve engelli sorunları hakkında toplumu aydınlatıp bilinçlendirmeye yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarda engellide olsak her şeyden önce bir insan olduğumuzu, normal insanların taşıdığı gibi aynı duygu ve düşünceleri taşıdığımızı, iyi veya kötü, güzel veya çirkin niyetli olabildiğimizi, kişilikli, karakterli, kendisine ve çevresine sevgi ve saygılı, çalışkan dürüst ve namuslu olabildiğimiz gibi kişiliksiz, karaktersiz, kendisine ve çevresine zarar veren, üretmeden tüketen, yalan dolan ile insanların duygularını sömürerek geçimini sağlayan insanlarda olabildiğimizi dile getirdik.

Yukarıda dergi satan kişilerle ilgili dile getirmiş olduğumuz olay derneğimizin haklılığını bir kez daha göstermektedir. İşte bu nedenle bu veya buna benzer olaylarla elde edilen gelirler engelliler yararına değil de şahsi çıkar sağlamak amacıyla kullanıldığından başta tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerimiz olmak üzere halkımızın bu tür olaylarla karşılaştıklarında daha duyarlı olmalarını, daha dikkatli ve bilinçli davranmalarını belirtiyor ve diyoruz ki, kim olursa olsun engellide olsa yaptığı ticari işlerde engellilerin adını kullanarak kişisel çıkar elde etme hakkını kendinde göremez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız