SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Futbolcunun Sakatlıkları Tamamen Düzeldi"

0
Güncellendi - 2017-11-14 01:44:36
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, “Yabancı sayısının, Türk futbolcuların önünü kestiği ya da mili takıma yansıdığı yönünde bazı düşünceler oluyor. Olaya farklı taraftan bakmak lazım; yabancı oyuncu sayınını fazla ya da az olması önemli değil, sorun tamamıyla Türk futbolunun kulüplerin altyapılarında, altyapılara düzen getirmemiz gerekiyor” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Ravcı, takım olarak lige verilen milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade etti.

Ravcı, milli takım arasının kendilerine yaradığını belirterek, “Sakat futbolcularımız bu arada takıma döndü. Orta saha oyuncularımız Okechukwu Godson Azubuike ile Aytaç Kara, forvet oyuncumuz Eren Tozlu takıma katıldı. Bu oyuncularımız sakatlıkları tamamen düzelerek aramıza katıldılar. Bir tek Rahman Buğra Çağıran’ın takıma katılması uzun sürecek gibi görünüyor” dedi.

“İNŞALLAH BİZİM İÇİN GÜZEL MAÇ OLUR”

Aytemiz Alanyaspor maçının hazırlıklarının iyi geçtiğine dikkat çeken Ravcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ligin 11.haftasında sahamızda Medipol Başakşehir’e karşı almış olduğumuz bir mağlubiyet vardı. Tabi Süper Lig’de her maç birbirinden zor geçiyor. Ama takımların performansları da haftalık olarak değişebiliyor. Amacımız tamamıyla Alanyaspor deplasmanında hem iyi futbol oynamak hem de iyi bir sonuçla Malatya’ya dönmek. Taraftarımızı ve camiamızı bu açıdan mutlu etmek istiyoruz. İnşallah bizim açımızdan güzel bir maç olur.”

“HER KULÜBÜN ALTYAPIYA ÖNEM VERMESİ GEREKİYOR”

Ravcı, Türk futbolunda son günlerin tartışma konusu olan ‘yabancı oyuncu sınırlaması’ konusuna ilişkin, “Kaliteli yabancı olduktan sonra elbette ki ‘kulüplerde yabancı oyuncu olmasın’ anlayışı içerisinde değiliz. Kaliteli yabancılar olduktan sonra bu açıdan sıkıntı yok. Bizim temel sıkıntımız yabancı oyuncu sayısı ister 14, ister 5, ister 20 olsun fark etmiyor, sorunu farklı yerlerde aramak gerekiyor. Yabancı sayısının, Türk futbolcuların önünü kestiği ya da mili takıma yansıdığı yönünde bazı düşünceler oluyor. Olaya farklı taraftan bakmak lazım; yabancı oyuncu sayınını fazla ya da az olması önemli değil, sorun tamamıyla Türk futbolunun kulüplerin altyapılarında, altyapılara düzen getirmemiz gerekiyor. Bu her kulüp için geçerli. Altyapıya daha fazla yönelip; tesisleşme adına, oyuncuları çalıştıracak olan ve onlara örnek olacak teknik sorumlu adına bunları söylüyorum. İnsan yetiştiriyorsunuz, bu genç oyuncuları yetiştirecek antrenörlerinde her yönüyle donanımlı olması gerekiyor.  O yüzden bizim sorunumuz yabancı oyuncuların sayısının az ya da çok olması değil, sadece kendi öz kaynaklarımızı iyi kullanıp, altyapılarımızdan oyuncu çıkarabilmek. Biz bunu başardığımız sürece yabancı oyuncu sayısı kaç olursan olsun Türk oyuncusu da yetişecek ve bu milli takımlara da yansıyacaktır. Türkiye’de hemen hemen birçok kulüpte altyapılar sadece adı olsun diye bulunuyor. Altyapıya gerçek değer veren çok sayıda kulüp yok. Altınordu takımı bunu çok güzel bir şekilde yapıyor. Bucaspor bunu yapıyordu, birkaç kulüp bunu çok iyi yapıyor. Altınordu, TFF 1. Ligi’nde olmasına karşın bir tane yabancı oyuncuya sahip değiller ama istikrarlı gidişatları devam ediyor. Bir kısır döngü içerisindeyiz. Yabancı kuralı sürekli değişiyor. Yapmamız gereken, zorunlu olarak altyapılara yönelip, oyuncu yetiştirmek” değerlendirmesinde bulundu.

“KUPADA GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ”

Ziraat Türkiye Kupasına bu sezon iyi başladıklarını kaydeden Ravcı, “3.Tur’da İnegölspor, 4.Tur’da da Ofspor’u eleyerek, 5.Tur’a kaldık ve kurada Osmanlıspor ile eşleştik. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Lig ilerledikçe sakat oyuncuların artması ve cezalı futbolcuların olması kupada sizi zorlayabilir. Kaldı ki en önemli hedefimiz ligde kalıcı olmak. Bunu başaracağız. Ama kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” diye konuştu.

“İLK YARI PUAN HEDEFİNİ TUTTURURSAK, İKİNCİ YARI DAHA İYİ OLACAKTIR”

Ravcı, Süper Lig’de ilk sezonlarını geçirmelerine karşın geldikleri noktanın fena olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Ligin geneline baktığımızda yeni bir takım oluşumuz, bu ligin tecrübesini daha önce yaşamamış olmamız, Malatya şehri yaşadı ama uzun bir aradan sonra lige döndük. Lig zorlu geçiyor. İlk yarı itibariyle puan hedefimiz var. İkinci yarının çok daha zor geçeceğini biliyoruz. İlk yarı hedefimizi, 20 puan üzerini yakalayabilirsek, ikinci yarı bizim için daha da iyi olacaktır. Takıma gelen yabancı oyuncularımızda uyum sağladı. Hedef şuanda tamamıyla bu sezonu ligde bitirmektir. Maçlar zor geçiyor. Birbirinden zorlu maçlar oynuyoruz, ikinci ya daha zorlu geçecek. Biz futbolcularımıza inanıyor ve güveniyoruz. Onlara da söylüyoruz; ‘bizim size inanıp, güvendiğimiz kadar sizde kendinize inanıysanız bu işin altından hep beraber kalkarız.’ Oyuncular konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Oyuncuların performansları inişli çıkışlı olabilir bunlar gayet normal ama oyuncularımızla, teknik kadromuzla bu işin üstesinden geleceğiz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız