SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sakık'a Yalanlama

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de konuşan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan karaciğer nakillerinin, gereken tetkikler yapılmadan gerçekleştirildiği iddiasını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a aktardı. Sakık'ın bu iddialarına İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Karaciğer nakli ekip başkanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz yanıt verdi ve iddiaların doğru olmadığını söyledi.

TBMM tutanaklarına göre, Sakık Perşembe günü sözaldığı mecliste şu iddiaları dile getirdi:

"..DTP GRUBU ADINA SIRRI SAKIK (Muş) - İyi akşamlar hepinize. Saatin bu kadar ilerlediği bir zamanda çok da fazla zamanınızı almayacağım.

Değerli arkadaşlar, Sayın Sağlık Bakanım burada. İhbarcılık kötü bir şey ama ben bu akşam bir miktar ihbarcılık rolüne soyunacağım. Daha önce Sayın Bakanımızla da bir iki kez sohbet etme şansımız oldu. İnönü Üniversitesinde, Malatya'da sürekli karaciğer nakli yapılıyor ve burada, özellikle Ege'de ve Ankara'da doktorlar karaciğer nakli yapılıyor ve burada özellikle Ege'de ve Ankara'da, doktorlar "Karaciğer nakli yapılamaz." raporuna rağmen orada sürekli karaciğer nakli, bir hafta içerisinde yatırılıyor hastalar ve tetkikler bir hafta içerisinde… Oysaki bu konuda uzman olan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler, yani bu tetkikler için kırk beş günlük bir süre gerekli ve bu olaydan dolayı 2 insan yaşamını yitirdi ve 2 insan da sakat kaldı. Sayın Bakanıma bu konuda ihbarda bulunuyorum. Diliyorum kendisi bu konuyla ilgilenir.."

YALANLADI..
Karaciğer nakillerinden sorumlu Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise bu iddia karşısında şunları söyledi:

"Canlı vericili karaciğer nakillerinde alıcı ve vericilerin hazırlanması için Sırrı Sakık'ın bahsettiği 45 günlük süre anlamsız ve bilim dışı bir açıklamadır.
Bugün dünyanın ilk iki karaciğer nakil merkezlerinden biri olan Turgut Özal tıp merkezinde, özellikle bölgeden karaciğer koması ile gelen başvurularda hastaların özellikle çocukların ameliyata hazırlanması değil 2 gün; 1-2 saat içinde yapılmaktadır. Bu Türkiye ve merkezimiz adına övünülecek bir noktadır.

Dolayısıyla böyle bir açıklama talihsiz ve art niyetlidir.
Turgut özal Tıp Merkezinde 2008 itibari ile şu an için 150 karaciğer nakli yapılmış olup bunun 125 i canlıdan canlıya, 25 i ise kadavradandır. Hastaların %85 inde bu ameliyat başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Kaybedilen %15 olgu ise bu kadar ağır bir tablo başvuran hastalarda dünya standartlarının kabul edilebilir sınırları içindedir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız