SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sakın Geri Adım Atmayın.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:23
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tolga Tanış, Amerika’yı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben yazdığı son köşe yazısında, Malatya-Kürecik’e konuşlandırılan NATO Erken Uyarı Radarı’na ilişkin olarak CHP’nin takındığı sert muhalif tavırdan Amerika’daki temasları sırasında geri adım atmaması gerektiğini yazdı. 

Füze Kalkanı Projesi’nin en önemli ayağı olan Erken Uyarı Radar Üssü’nün Türkiye’de, Malatya’da, Kürecik’te konuşlandırılmasına dair protokolün tüm girişimlere rağmen bugüne kadar açıklanmamış olmasının kabul edilebilir bir tutum olmadığını belirten Tolga Tanış, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na  “Amerikalıların aynı füze kalkanı için Romanya ile yaptıkları anlaşmanın çerçevesi biliniyor. Ama ne hikmetse Türkiye ile yapılan sır. Üstüne gidin Kemal Bey” çağrısında bulundu.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Tolga Tanış, “Değerli Kemal Bey” hitabıyla başlayan yazısında, Kılıçdaroğlu’na Amerika’daki resmi ve gayri resmi temasları sırasında karşılaşabileceği muhtemel soru ve tavırlar konusunda tavsiyelerde de bulundu. Kürecik Radar Üssü’nün gündeme gelebileceğini ifade eden Tanış “…Amerikalıları ilgilendiren konularda da cesur olun. Gazetede okudum. Galiba bu ay başında, Amerikan dinleme teşkilatı NSA’i protesto etmek isteyen bir CHP milletvekilini durdurmuşsunuz. Tam seyahatten önce baş ağrıtmasın diye. Doğruysa çok üzüldüm. Aynı hatayı Amerika’yı iyi bilen Türkiye’deki gazeteciler de yapıyor. Hiçbir zaman oturaklı bir eleştiri ortaya koymuyorlar ve bu işler hep anti-Amerikancıların tekelinde kalıyor. NSA’in dünya genelinde milyonlarca kişinin telefonlarını dinlemesi büyük bir skandaldır Kemal Bey. Ve sizin de bir politikacı olarak göreviniz bunun

hesabını sormaktır. Lütfen müdananız olmasın. Çünkü inanın, Amerika’da da kendilerine yöneltilen haklı eleştirilerden ders almayı bilen ve buna kıymet veren bir sistem var. Irak için nasıl pişmanlarsa, yakında NSA için de özür dileyecekler. Siz de bu özür baskısının bir parçası olun.

Aynı şey, Türkiye’deki Amerikan menfaatleri için de geçerli. Muhtemelen size Kürecik’teki radar üssüne yaptığınız muhalefeti de soracaklar. Sakın geri adım atmayın. Çünkü o üs için Türkiye’yle imzaladıkları protokol halen ortada yok ve bu Amerikan hükümetinin de şeffaflık ilkesine uymuyor. Kimse sizden içeriğini bilmediğiniz bir anlaşmaya destek vermenizi bekleyemez. Bakın ben bir yıldır, bilgi edinme yasasından yararlanarak o protokolü almaya çalışıyorum. Bana da vermiyorlar. Halbuki Amerikalıların aynı füze kalkanı için Romanya ile yaptıkları anlaşmanın çerçevesi biliniyor ama ne hikmetse Türkiye’yle yapılan sır. Üstüne üstüne gidin Kemal Bey…” dedi. 

Tolga Tanış’ın yazısının diğer ayrıntılarını okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25249522.asp

ARŞİV FOTO: Kürecik'teki radar üssü (üstteki fotoğrafta).. Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenledikleri protesto gösterisinin ardından Kürecik'teki radar üssüne girmek isteyen ancak jandarma tarafından engellenen CHP'li milletvekilleri ve partililer üs kapısı önünde (alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız