SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sakın Ha Saf Olmayın..!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:03
A- A+ PAYLAŞ

İş Kadınları Derneği tarafından düzenlenen söyleşide Malatya yerel siyasetinin kadın simalarından AKP'nin eski İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt (ilk fotoğrafta) ile bir süre DYP ve AKP'de siyaset yapan Ayşe Ece Budan ilginç değerlendirmeler yaptılar.

"HİN OLMALISINIZ Kİ.."

13 yıl AKP'de İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan, 7 Haziran seçimleri öncesinde istifa ederek milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Emine Akkurt'a,Söyleşide Malatya'da kadın ve siyasetle ilgili görüşü soruldu.

Kadınların siyaset sahnesinde daha çok yer almalarını istediğini belirten Akkurt, daha sonra şöyle devam etti:

"Evet tam 13 yıl görev yaptım. Kadınların siyaset sahnesinde daha çok yer almaları için teşvik ettim. Dönemimde, kadınların parti kademelerinde, belediye meclislerinde görev alarak siyaseti öğrenmelerini teşvik ettim. Bu 13 yıllık tecrübemde şunları öğrendim: Siyaset sahnesi, iyi niyeti ve saflığı kabul etmiyor. Hanımlar, siyasete girin ama sakın ha iyi niyetli ve saf olmayın. Aksi halde sahnede kalamazsınız. Hin* olmalısınız ki, sahnede kalabilesiniz."

"HAKKI OLMADIĞI HALDE.."

Ayşe Ece Budan da, bir soru üzerine siyasetle ilgili görüşlerini söyle açıkladı:

"Siyaset sahnesinde 20 yıldan fazla bir deneyimim oldu. Bizim dönemimizde ve bizden önceki dönemlerde, siyaset yapanların ekseriyeti, gerek ekonomik, gerekse de sosyal anlamda hep verirlerdi. Ama topluma hizmet aşkı, herşeyden önce geldiği için yitirdiklerini göz önüne almazlardı Ama ya şimdi. Son dönemlerde durum tersine döndü. Siyaset sahnesinde rol alan aktörlerin hatırı sayılır bir bölümü kısa sürede hanlar, hamamlar, katlar ve yatlar sahibi oluyor. Ayrıca son dönemlerde, hiç de hakkı olmadığı halde önemli makamlar edinenler var."

_____

* Hin:  1. Kurnaz. 2. cin fikirli kimse.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız