SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saklı Gizli Birşey Değil!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:34
A- A+ PAYLAŞ

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ben bunu başarı elde edilemeyecek bir yarışı, gözden kaçırma operasyonu olarak görüyorum" dedi. 

AKP Malatya İl Başkanlığı'nda açıklamada bulunan Ala, HDP'nin 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faaliyetlerinin engellenmesi konusunda tedbiren karar verilmesi' talebiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmasını değerlendirdi. 

Ala, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) konuyla ilgili kararını verdiğini hatırlatarak, "Siyasi mevzular mahkemeye taşınmaz. Siyasi mevzular sandıkla halledilir" dedi.

Yapılan başvuruyu siyasi bir manevra olarak değerlendiren Ala, şunları söyledi: "Her dönemde Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye krize girmiştir. Ama bir anayasa reformuyla, yine bir kriz daha olmaması için çok güzel bir düzenleme yaptık. Ve dedik ki 'bundan sonra Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek.' Halk da seçimini yaptı. Önceden kriz olarak önümüze çıkan Cumhurbaşkanlığı seçim süreçleri şimdi bir fırsat olarak önümüze çıkmaya başladı. Türkiye seçimini yaptı ve o seçim meydanlarında da 14 partinin bir araya gelip çatı adayı olarak belirlediği Cumhurbaşkanı adayı, 'oturan, mevzuata uygun, mevzuatın sınırları içerisinde bir Cumhurbaşkanlığı' yapacağını söyledi. Tabi mevzuatın içerisine her şey girer. Ama bizim sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 52 milletin oyu ile 'çalışan bir Cumhurbaşkanı' olacağını söyledi. Bunu baştan söyleyerek seçildi. Şimdi de çalışıyor, Allah yolunu açık etsin. Bize de çalışan bir Cumhurbaşkanı lazım. Çalışan bir Cumhurbaşkanı ve çalışan bir Başbakan ile siyasi rekabet etmenin yolu çalışmaktır. Milletin derdine derman olacak projeler üretmektir. Yoksa prosedürleri mahkemelere taşımak değildir. Bu acziyet ifade eder. Seçim meydanları, sandık bu meselelerin en çok tartışılacağı, karara bağlanacağı yerlerdir demokrasilerde. Ben bunu başarı elde edilemeyecek bir yarışı, gözden kaçırma operasyonu olarak görüyorum. 'Buraya değil de,meydanlara bakılmasın, siyasi projelere bakılmasın, siyasi hedeflere bakılmasın da başka konular tartışılsın' diye siyasi bir manevra olarak değerlendiriyorum. Bunlar mesafe aldırmaz. Mesafe aldıracak şey, milletin derdiyle hemdert olmaktır, milletin meseleleriyle uğraşmaktır, milletten taraf olmaktır. Demokrasi halkın yönetimidir ve eğer seçilerek geldiyseniz halkın isteklerine, itirazlarına bigane kalamazsınız. Bunu da zaten sayın Cumhurbaşkanından beklemek beyhudedir. Yıllardır bu ülkede siyasetle hangi başarıyı elde ettiyse, milletle elde etmiştir. Milletle yol yürümenin en güzel örneklerini ortaya koymuştur. Bunlar izahtan varestedir. Sayın Cumhurbaşkanım milletten aldığı yetkiyi, milletin talepleri doğrultusunda kullanmaktadır. Türkiye'nin de böyle bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyacı var. Türkiye'nin sistem değişikliği yaparak, Başkanlık sistemine ihtiyacı olduğu da bizim tarafımızdan dile getiriliyor. Saklı, gizli bir şeyde değil. Onun için siyasi alandaki işleri, rekabeti siyasi alanda yürütmenin daha anlamlı olduğu kanaatindeyim."

"MALATYA SİYASETTE ÇOK ÖZEL YERİ OLAN BİR İL.."

Ala, AKP İl Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi. 

Ala'nın ziyaretinde konuşan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, 7 Haziran seçimleri dolayısıyla Malatya'ya gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya teşekkür etti.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AKP Malatya İl Teşkilatını yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek, adayların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 

Malatya'daki milletvekili adaylarından Türkiye politikasına katkıda bulunacak adayların olduğunu kaydeden Ala, "Onların güçlü bir biçimde Ankara'ya gelmeleri, Türkiye'nin politikalarının güçlenmesine neden olacaktır. Bu vesileyle Malatya zamanla Türkiye'nin tarihinde, demokrasi tarihinde çok özel bir yeri olan ilimiz. Burada Turgut Özal çıktı ve Türkiye'yi gerçekten dünyayla entegre eden, eklemleyen politikalar uyguladılar. Şimdi de dünyayı okuyabilen, dünyada ne olup bittiğini bilen ve dünya ile İslam dünyasına katkıda bulunabilecek, oradaki gelişmeleri yakından takip eden ve bütün Ortadoğu coğrafyasına, bizim Balkanlardaki politikalarımıza katkıda bulunabilecek arkadaşlarımız aday" diye konuştu. 

Ala, Malatya'nın Türkiye siyasetini zenginleştirdiğini belirterek, Türkiye'nin gidiş hattına yön verecek bir kadroyla milletin huzurunda olduğunu dile getirdi. 

Milletin, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin gidiş hattına en yüksek katkıda bulunacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Ala, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya hep bu değerlerin arkasında oldu, öncüsü oldu ve bunları hep destekledi. Bizde bu siyasal istikrarla, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına katma çabamızı bir hedef olarak ortaya koyduk. Ve bu ilk 10 ülke arasına girecek olan Türkiye'nin Malatya'sı da en gelişmiş illeri arasına girecektir. Onun çabası içerisinde olacağız."

"BURALAR BİZİM DEMOKRASİ KALELERİMİZDİR"

'Buralar bizim demokrasi kalelerimizdir' ifadesini kullanan Ala, "Malatya değerlerimizin ve demokrasimizin kalesidir" dedi. 

Ala, "Buralardan alacağımız neticeyle, Türkiye'de ortaya koyacağımız siyasal pratik, bütün İslam coğrafyasına, Türk-İslam dünyasına da örnek oluyor, orandan da dostlarımız, kardeşlerimiz burayı yakinen takip ediyorlar. Çünkü Türkiye'de bu hareketin başarılı olması, bütün bizim bu kültürel coğrafyamıza bir ışık oluyor. Bu anlamda AK Parti sadece bir parti değil, harekettir. Kavgasız, gürültüsüz, şenlik havası içerisinde seçimler yapılarak, sandığın sonucuna saygı gösterilerek, nasıl bir ülke yönetilir ve başarılı olunur bunun pratiğini ortaya koyuyor Türkiye, AK Parti hareketiyle. Bu çok saygı değer, altı çizilmesi gereken bir süreç ve sonuçtur" diye konuştu.

Ziyarete ayrıca AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kayısı verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız