SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırganlar Kardeş! 1'i Teslim Oldu İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:11
Saldırganlar Kardeş! 1'i Teslim Oldu İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 insanın hayatını kaybettiği saldırıyı yapanlar Suriye'den Fransa'ya dönen Fransız vatandaşı iki Cezayirli.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın polise teslim olduğu iddia edildi.

Saldırıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı...

Fransa'da yayınlanan Le Point gazetesine göre Paris'te bir mizah dergisine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı düzenleyenlerin kimliği ortaya çıktı.

Le Point'e göre; saldırıyı gerçekleştiren iki kişi, geçen yaz Suriye'den Fransa'ya dönen Fransız vatandaşı iki Cezayirli.

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerden biri 32 diğeri de 42 yaşında.

Polis, kimliklerini açıkladığı Said Kouachi(34) ile Cherif Kouachi'nin (32) yakalanması çalışmalarını sürdürüyor.

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi(34), Cherif Kouachi (32) ile Hamyd Mourad'ın (18) düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.

1 SALDIRGAN TESLİM OLDU İDDİASI 

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde oparasyon düzenledi. 

Parisien Gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda Kouachi'nin 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin bir kaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 

Saldırıyla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız