SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saldırı Cevapsız Kalmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği operasyon ve İskenderun'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama yapıyor.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

"İskenderun'deki askeri birlşiğimize saldırıda bulunulmulturç.Önce 6 asker asonrada yaralılardan birinin hayatını kaybetmesi sonucunda 7 asker şehit düşmüştür. Askerlerimizin tedavisi sürmektedir. Bu inasanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü lanetliyoruz. Bu kirli oyunlar amacına ulaşamayacaktır. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum.

Başbakanımız gece 12'den sabah 5:30'a kadar bizi üç kere aradı. Olaya el koymamızı istedi. Başsalğı dileklerini ilettileri. Sabaha kadar uyumadığımızı söyleyebilirim. Sabah 6.30'da ilgili bakan arkadaşlarımız ve güvenlik birimlerinin yetkilileri ile biraraya geldik ve konuyu inceledik.

Gemiyi uygulanan ve sayılarını kesin olarak bilemediğimiz konuyla ilgili temaslar yaptığımız için kesin açıklama yapamadık. Türkiye konuyu yakından takip etmektedir. Uluslararası hukukun bütün imkanları kullanılacaktır. Gazze halkına insanı yardım taşıyan 33 ülkeden insdanıon içinde bulunduğu filo İsrail askerleri tarafından saldırya uğramış ve gemilere e lknoulşmuşturç Bu etylemi lanetliyoruz. Herkesi şoke eden bu saldırı İsrail'in uyguladığı şiddet politikasını ortaya koymuştur. Kara bir leke olarak geçecektir. İnsanlık vicdanına hesap vermekten kurtulamayacaktır. Bu saldırı hiçbir gerekçe ile mazur görülemez. Bütün insanlık bu saldırıyı lanetleyecektir. Vatandaşlarımızın metanetini koruyucağına inanıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşalarımızla olayı takip ediyoruz.

Öncelikle İsrail Büyükelçimiz geri çağırılmıştır.

3 askeri tatbikat iptal edilmiştir.

Genç milli takımımızın maçları iptal edildi, geri çağırıldılar.

BM acilen toplantıya çapırıldı.

Uluslararası kuruluşlar toplantıya çağırıldı.

Yaralıların geri gönderilmesi ve vatandaşlarımızın geri iade edilmesini isteniyoruz. Yaralıların Türkiye'de tedavi edilemsi için gerekli önlemler alındı. İsrail'in sergileyeceği tavır bütün dünyaca takip ed,ilecektir.

İsrail'in saldırısı cevapsız kalmayacaktır. İsrail ambargoyu kaldırmalı ve Filistin halkına gönderilen yardımları yerine ulaştırmalıdır.

Açık sularda olduğu çok açık. 77 mil uzaktadır. Kendi karasularında olmadığı ortadadır. Mavi Marmara'da 600'den fazla yolcu vardır.

"

Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın başkanlığında yapılan ve İskenderun'daki askeri birliğe terör saldırısı ile İsrail'in yardım gemilerine saldırısının değerlendirildiği 07:20'de başlayan toplantı sona erdi.

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'da yaklaşık 2 süren toplantıya, Başbakan Vekili Arınç ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner ile ilgili bürokratlar katıldı.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, saat 13:00'te bir basın toplantısı yapacak.

ÇANKAYA'DA ZİRVE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı görüşme, saat 12.30'da başladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda askeri araca düzenlenen saldırıyla ilgili bilgi almak üzere Atalay'ı Çankaya Köşkü'ne çağırdığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız