SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırı İddiasına Kınama

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:15
Saldırı İddiasına Kınama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki basın mensubunun saldırıya uğradıkları iddiası Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı.

Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan basın açıklamasında konuşan Er TV Haber Müdürü Yasin Çalgan, "Kameraman ve muhabir arkadaşlarımız Erdal Akboğa ve Sercan Hüseyin Erduran, Turgut Özal Tıp Merkezi giriş kantininde, piyasanın çok üzerinde satış yapıldığı şeklindeki şikayetleri araştırmak için gittiklerinde, kantin ve market görevlileri tarafından saldırıya uğradılar. Yapılan saldırı bütün basına yapılmıştır. Konu adliyeye intikal ettirildi. Kamuya açık alanda, tamamen haber amaçlı çalışma yapan arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor ve saldırıyı yapanların cezalandırılmasını bekliyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezi giriş kantininde fahiş fiyatla ürünlerin satıldığı konusunda haber çalışması yapılırken, söz konusu market görevlileri neden rahatsızlık duymaktadırlar? Rahatsızlık duymalarının açıklanmasını bekliyoruz. Piyasanın çok üzerinde rayiçle hasta ve hasta yakınlarına kantin ve marketten satış yapılmaktadır. Vatandaşlar yolunacak kaz muamelesi görmektedir. Konuyla ilgili ve yetkililerin dikkatini de çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Güner de, "1-1.5 TL tek bir elma, meyve suyu 4 TL’den satılmaktadır. Fahiş fiyatla satış, haberci için haberdir ve doğal olarak vatandaşın şikayeti haber yapılmaya gidilmiştir. Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Sorumluları göreve davet ediyoruz" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Mazlum Köse ise, "Gazeteci Metin Göktepe'nin öldürülüşünün ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne yakın bir günde bu olayın gerçekleşmesi bir tesadüf mü, yoksa plan mıdır" diye sordu. Köse, "Dernek olarak arkadaşlarımızın yanındayız ve destekliyoruz. Saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun diyor ve saldırıyı yapanların cezalandırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Saldırıya uğrayanlardan Sercan Hüseyin Erduran, haber amaçlı gittikleri yerde vatandaşlarla röportaj yaptıktan sonra dönerlerken, birkaç kişinin saldırısına uğradıklarını söyleyip, “Şikayet için tıp merkezi polisine giderken, acil girişinde de saldırı yapıldı. Buna hastane polisi de şahittir” dedi.

SORUŞTURMA..

Bu arada Malatya Gazeteciler Cemiyetinin saldırıyı kınayarak fahiş fiyatla satış yapılması iddialarının araştırılmasını istenmesinin ardından, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı telefonla arayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik, basının olaya gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek “Market ve kantin işleten firma bu işi devir alarak bir başka firmadan almıştır. Bu konuda yapılan şikayetler ve haberlerde konu edilen iddialar bizzat tarafımdan incelenmektedir. İhaleye konu olan sözleşme hükümleri incelenmeye alınmıştır ve en kısa zamanda gerekli açıklamalar yapılacaktır. Malatya basınımızın Üniversitemize verdiği desteği çok iyi bilmekteyiz. Üniversitemizde görev yaparken 2 gazetecinin firma görevlilerince tartaklanması olayından dolayı son derece üzüntülü olduğumu belirtmek isterim. Firma hakkındaki iddialar konusunda da kamuoyuna gereken açıklama yapılacaktır. Basın mensuplarımıza hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eder, en kısa zamanda açıklama yapılacağını belirtmek isterim” dedi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’da, saldırı konusunda üzüntülerini belirten ve fahiş fiyatla satış iddialarının incelendiğini bildiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız