SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saldırının Hedefi Türkiye'dir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:50:24
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te grubu bulunan dört partiye, teröre ve şiddete karşı bir deklarasyona imza atalım çağrısında bulunduğunu belirterek, "Akıl üretme çabası içerisine girmiş olduğumuz bu günlerde bu saldırının hedefi Türkiye’dir, Türkiye demokrasisidir diyorsa, şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi yakınlarında bir basın açıklaması esnasında meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği patlamaya yönelik Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde basın açıklamasında bulundu. Davutoğlu, “Buradan bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Meclis'te grubu bulunan partilere, ilk tur görüşmelerini yaptıktan sonra yaptığım çağrıda terörü ve şiddete karşı dört partinin genel başkanları olarak bir deklarasyona imza atalım diye çağrıda bulunmuştum. O zaman terör saldırısı yoktu ama yüreğimizden gelen bir ses, Türkiye’nin her türlü tehdide karşı ortak bir tavır sergileme ihtiyacı içerisinde olduğunu söylüyordu. Aslında yıllardır bu böyle, şimdi bu noktada dört partinin genel başkanları olarak tam da hükümet ortaklığı yapma çabası içerisine girmişken, Türkiye 7 Haziran’dan sonra birçok kriz, gerilim bekleyenlerin aksine tam siyasi olgunlukla siyasi parti genel başkanlarını bu anlamda yürüttüğümüz temaslarda gösterdikleri misafirperverlik için bir kez daha teşekkür ediyorum. Tam da böyle bir ortak akıl üretme çabası içerisine girmiş olduğumuz bu günlerde bu saldırının hedefi Türkiye’dir, Türkiye demokrasisidir diyorsa, şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım” diye konuştu.

“NEREDE, NE TEDBİR ALINACAKSA ALACAĞIZ”

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Olayın olduğu anda partimi ve hükümetimi suçlayanlara da seslenerek söylüyorum. Nerede, ne tedbir alınacaksa alacağız. Hangi ortak tavır bulmamız gerekiyorsa bulacağız. Hem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak hem de parti genel başkanı olarak bütün parti liderlerine gün bugündür diyorum. Bu DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere hangi terör örgütü Türkiye’yi hedef almışsa, hangi terör örgütü kamu düzenini, halkımızın özgürlüğünü, güvenliğini heder almışsa işte meydan bu meydandır. Siyaset, erdem, hikmet bu günlerde belli olur” şeklinde konuştu.

“DÖRT PARTİNİN GENEL BAŞKANI ORTAK BİR TUTUMLA BİR ARAYA GELENE KADAR GEREKİRSE HER GÜN BU ÇAĞRIYI YAPACAĞIZ”

Grup başkanvekillerine talimat verdiğini ifade eden Davutoğlu, “Bütün başkanvekilleri ile görüşecekler. Olumlu bir cevap almamız halinde yarın dört partinin genel başkanları olarak bu deklarasyonla hem bu terör örgütlerine karşı hem de dünyaya yönelik olarak en doğru mesajı vermiş oluruz. Ümit ederim ki bu çağrımız karşılıksız kalmaz. Bu çağrıyı netice alana kadarda sürdürmeye kararlıyım. Dört partinin genel başkanı ortak bir tutumla bir araya gelene kadar gerekirse her gün bu çağrıyı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Medyaya da çağrıda bulunan Başbakan Davutoğlu, medya özgürlüğünün esas olduğunun altını çizerek, “Tam böyle kritik günlerde rahmetli başsavcımız şehit edildiği günde yaptığım çağrıyı medyaya da yapmak istiyorum. Bütün özgürlüklere önem verin, ama özgürlüklerin en büyüğü yaşama özgürlüğüdür. Bu yaşama özgürlüğüne karşı tavır sergilendiği zaman medyamızın, hep beraber bu tavra karşı ortak bir sorumluluk ve duyarlılık içinde yaklaşması ve terör örgütlerinin kullanabileceği bazı malzemelerin, kullanılmasına izin vermemesi, terör örgütlerinin ortaya çıkarmaya çalıştığı panik havasına katkıda bulunmaması medya sorumluluğunun da bir parçasıdır. Bütün medya kuruluşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gün bugündür, dayanışma günüdür. Basın özgürlüğünü koruma yanında hepimizin insan hayatını koruma yönünde, buna kasteden terör örgütlerine karşı ortak tavır alma yönünde de medyamızın sürdürdüğü duyarlı tavrı devam ettireceğine inancım tamdır” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HER ZAMAN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMIŞTIR, ALMAYA DA DEVAM EDECEKTİR”

Yaşanan olay üzerinden Türkiye’de yeni bir şiddet dalgası oluşturmak isteyenlere seslenen Başbakan Davutoğlu, “Çok açık ve net bir şekilde söylüyorum; olay olduktan sonra gerek AK Parti gerekse hükümetimizi DEAŞ’i desteklemekle itham eden ve bu konuda sosyal medyada sanal bir kampanya yapanlara sesleniyorum; DEAŞ’ı terör örgütü olarak ilk ilan eden ülke Türkiye’dir. DEAŞ’a karşı her türlü tedbiri içeride ve dışarıda almıştır. Burada da soruşturma devam edecek. İlk bulgular canlı bomba ve DEAŞ’ı işaret eden mahiyettedir. Soruşturma tamamlanmadan hüküm vermek zordur. Üzerine gideceğiz, sorumluları çıkaracağız. Ama DEAŞ dönük olarak şu ana kadar hükümetimize ve partimize dönük olarak DEAŞ’a destek gibi son derece anlamsız, tehlikeli bir iftirayı atarak halkımızı kışkırtmak isteyenlere karşı da şunu söylüyorum; DEAŞ sadece Suriye halkına değil Türkiye’ye de tehdit oluşturan bir suçlu örgütüdür. Buna karşı tedbir konusunda da Türkiye Cumhuriyeti her zaman gerekli tedbirleri almıştır, almaya da devam edecektir. Bu tür istismarla halkımızı sokağa çıkmaya davet edenler ya da halkımızı birtakım provokatif haberlerle, yeni bir takım çatışmalara sürüklemek isteyenler aslında bu terör örgütüyle işbirliği yapan çevrelerdir. Şimdi bu tür istismarlara yönelmek yerine hepimizin göstermesi gereken tavır birlik ve beraberliktir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve AK Parti hükümetleri, AK Parti hiçbir zaman hiçbir terör örgütüne destek olmadığı gibi müsamahakar da davranmamıştır” şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"78 milyon vatandaşımıza, halkımıza çağrıda bulunuyorum. Sağduyuyu muhafaza ediniz. Türkiye’de seçimler sonrasında yeni bir hükümet oluşturma çabası içerisinde, ülkemizin geleceği, istikrarı ve istikbali konusunda son derece duyarlı siyasi kadrolar vardır. Sağduyu içerisinde devletinize ve milletimizin derin irfanına güveniniz. Bu çerçevede alınması gerek her türlü tedbir alınacaktır. Sorumlular mutlaka bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Türkiye’nin geleceği için atması gereken adımları atar, bütün güvenlik birimlerimizle de toplandık. Bundan sonra atılacak adımları planladık. Bu adımları atma konusunda da bir anda tereddüt etmeden kararlı bir şekilde gereken çalışmalar yürütülecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız