SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıya Kınama

A- A+ PAYLAŞ

 

Birbirini tabancayla yaralayan Telekom güvenlik görevlilerini görüntülemek istediği hastanede, Telekom'un iş verdiği güvenlik şirketinin görevlileri oldukları öne sürülen bir grubun saldırısı sonucu yaralanan İHA Muhabiri ve TV Malatya Haber Koordinatörü Burhan Karaduman’a yapılan saldırı, Çağdaş Gazeteciler Derneği yönetimi tarafından kınandı.

Dernek yönetimi tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

“Muhabir arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.

Ülkemizde basın çalışanlarına karşı saldırılar her geçen gün hızla artmaktadır. Gün geçmiyor ki ülkenin herhangi bir köşesinde basın emekçilerine karşı bir saldırı olmasın.

Basın emekçileri görevlerini yaparken dövülmeye, tartaklanmaya, hakarete uğramaya hatta öldürülmeye varan saldırılara maruz kalmaktadırlar.

En son olarak ilimizde 7 Haziran 2011 Salı günü bir haberi görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı ve Tv Malatya’nın muhabiri arkadaşımız Burhan Karaduman saldırıya uğramıştır. Saldırıda kafasında yaralanan arkadaşımızın kamerası ve fotoğraf makinesi de tahrip edilmiştir.

Arkadaşımıza bu çirkin saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz.”

Bu arada, Beydağı Devlet Hastanesi önünde saldırıya uğrayan Burhan Karaduman, Topluk Destekli Büro Amiri Süleyman Hançer ve büro personeli tarafından ziyaret edilerek geçmiş olsun dileğinde bulunuldu. Hançer, Karaduman’ın Malatya’da sevilen bir gazeteci olduğunu belirterek, saldırıya üzüldüklerini bildirdi.

Öte yandan, olaydan sonra 1'i yakalanan saldırganların tamamının belirlenebilmesi için hastanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelendiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız