SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıya Ortak Kınama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, Danıştay üyelerine yapılan silahlı saldırı kınandı. Ortak metni Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir okudu.

CHP İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Halkın Yükseliş Partisi, ADD Malatya Şube Başkanlığı, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği, Malatya’da Malatyalılar Derneği,. Malatya Kültür ve Sanat Derneği, Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Eğitim-Sen, Çağdaş İşadamları Derneği, Disk Malatya Temsilciliği, Zeynel Abidin Vakfı ile Hekimhan ve Gölbaşı ADD Şube Başkanlıkları adına yapılan ve Atatürk Anıtı önünde okunan ortak açıklama şöyle:

"Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz. Mustafa Yücel ÖZBİLGİN ‘in öldürülmesi, diğer yargıçların görevleri başında yaralanması bağımsız yargıya bir saldırıdır. Türk ulusunun başı sağ olsun!

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırı, daha önce Cumhuriyet Gazetesi` ne yapılan bombalı saldırı da olduğu gibi saldırıların kişisel olmadığı, örgütlü olduğu, laik cumhuriyete ve onun saygın kurumlarına yönelik olduğu çok açıktır. Onların kişiliğinde, yargıcı, savcısı, avukatı ile bir bütün olan Türk yargısına ve hukukun üstünlüğü ile Türk demokrasisine karşı yapılmış çok ağır ve çok utanç verici bir saldırıdır

Bir sürü araştırma ve inceleme sonunda verilecek “bir meczup” açıklaması bizleri tatmin etmeyecek ve kandıramayacaktır. Danıştay Başkanı`nın, 13 Şubatta yaptığı açıklamada, “kimi kararlara karşı duyulan memnuniyetsizliğin eleştiri ve yorum sınırlarını aştığını, kararı veren kişilerin hedef gösterildiğini” açıklamaları hala belleklerdedir.

Bu utanç verici saldırının hukuk öğrenimi yapmış, avukat olmuş bir kişi tarafından yapılmış olması; Atatürk Cumhuriyeti’ nin eğitim kurumlarının nasıl bir “Atatürk Cumhuriyeti” karşıtı noktada insanlar yetiştirdiğini göstermesi, biz Atatürkçüler için ayrı bir üzüntü ve utanç kaynağıdır. Atatürk Cumhuriyeti ve kurumları ağır bir saldırı ile karşı karşıyadır.

Kurtuluş savaşında Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen ulusal mücadele ile ülkemiz kendisini parçalamak ve yutmak isteyen iç ve diş düşmanlara karşı bağımsızlığını kazanmıştır.Fakat yaşanan bu saldırı gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı halen bazı karanlık güçlerin tehdidi altındadır ve ülkemiz üzerinde sinsice oyunlar oynanmaktadır.

Kurtuluş savaşımızın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramımızın kutlaması öncesinde gerçekleşen bu çirkin saldırı Laik Türkiye Cumhuriyetine ve Atatürk ilke ve devrimlerine yapılmıştır. Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor saldırıyı gerçekleştiren ve arkasındaki karanlık güçlerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.Tüm halkımızı duyarlı ve bilinçli olmaya Hükümet yetkililerini de görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Hepimizin güvencesi olması gereken adalet kurumuna yapılan bu saldırıdan dolayı derin endişelerimizi bir kez daha dile getiririz. …

Kemalistler, bu gerici saldırılara teslim olmayacak; karanlıklar mutlaka aydınlığa çıkacaktır. Emperyal güçler, onların işbirlikçisi bölücü ve dini siyasallaştıranlar hak ettikleri yanıtı alacaklardır. Yüreklerimiz ve bilincimiz kör ve sağır değil.

Bağımsız yargıya yapılan bu saldırı; Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı karanlık güçlerin bilinçli ve örgütlü bir saldırısıdır. Bu ve benzeri saldırılara karşı yılmayacağımızı Atatürk ilke ve devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkacağımızı kamu oyuna duyuruyor ve kamu oyunu Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmasını diliyoruz…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız