SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıya Sert Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:43
Saldırıya Sert Tepki
A- A+ PAYLAŞ
Zabıta memurlarına karşı yapılan silahlı ve sopalı saldırıyı kınayan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Bir Zabıta Memurunu silahla ve bir Zabıta Memuru’nun da darp sonucu yaralanması olayı kabul edilecek bir durum değildir." dedi. 
 
"Olaya dahil olan seyyar satıcılar, hiçbir esnaf odamıza kayıtlı değildir" diyen Keskin yaptığı açıklamada, “ Bu olayı esnaf camiası olarak kınıyoruz.Aynı zamanda ruhsatlı işyeri açan, vergisini veren, kayıtlı esnaf ve sanatkarımıza da zarar veren kayıt dışı seyyar satıcıların, kent merkezinde bu şekilde hareket edebilme kabiliyetleri karşısında da ilgili tüm kurumlarımızı göreve davet ediyoruz. Seyyar satıcıların, yasal olarak esnaf sicil kayıdı yaptırarak, Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’na üye olması ve Belediye’nin müsaade ettiği semt pazarların da faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu kapsam dışında, yasal olarak   Belediye’nin ve ilgili diğer kuruluşların şehir merkezinde faaliyet gösteren seyyar satıcılara ve kayıt dışı çalışanlara müsaade etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
 
Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü, “Hiçbir esnaf ve sanatkarımızın, yaşanan son olay gibi bir hadiseye dahil olmasını istemiyoruz. Sorunları takip ediyor ve gerektiğinde ilgili belediye birimlerimizle irtibata geçerek çözüyoruz. Ancak, bu tür olaylara karışan esnaf ve sanatkarlarımızın, ilgili disiplin kurullarına sevk edileceğinin bilinmesini ve bu tür olaylara karışanlara da taviz verilmeyeceğinin de bilinmesini istiyoruz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız