SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıya Tepkiler

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da Polis Okulu servis aracına yapılan ve 4'ü polis 5 görevlinin şehit olmasına, 18 kişinin de yaralanmasına yolaçan bölücü terör örgütü saldırısı Malatya'da da çeşitli kuruluşlar tarafından kınandı.

CHP'DEN..
CHP İl Başkanı Celal Berktaş, Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Dün Diyarbakır’da, kanlı terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda, 5 şehit daha verdik.

Öncelikle, şehitlerimizin yakınlarına, emniyet teşkilatımıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.
Ne yazık ki son günlerde terör örgütünün saldırıları artarak devam ediyor. Daha birkaç gün önce de sınır karakolumuza saldırıldı ve 17 şehit verdik. Bu durum şüphesiz hepimizi derinden üzüyor, yaralıyor.

Ancak bir gerçek de görmezlikten gelinemiyor.

Terör ne yazık ki bu iktidar döneminde tırmanıyor. Her gün şehit haberleri yurdun dört bir yanında yürekleri yakıyor, teröre karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

Biz başından beri soğukkanlılıkla terör konusunda yapıcı ve yol gösterici uyarılarımızı sürdürüyoruz. Teşhisin doğru konması ve gerekli tedbirlerin zamanında alınması için iktidara –siyasi hiçbir hesabın içine girmeden- uyarılarımızı sürdürüyoruz. Terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği veriyoruz.

Ancak iktidar, ne yazık ki henüz doğru teşhis noktasında değil.

Başbakan durup dururken, bir üst kimlik alt kimlik söylemi ile kafaları karıştırıyor. Bunun ayrımcılığı körükleyeceğini, ülke bütünlüğüne zarar vereceğini kavrayamıyor. Bu söylemlerin sakıncaları, yurdun çeşitli yerlerindeki toplumsal olaylarla –ne yazık ki- ortaya çıkıyor.

Terörün ODAĞI haline gelen Kuzey Irak’la ilişkiler olması gereken nitelikte yürütülemiyor. Oradaki bölgesel yönetimlerin teröre desteği önlenemiyor. Açıkçası olaya daha çok ekonomik gözlükle bakılıyor.

Güvenlik güçleri arasında yeterli koordinasyon sağlanamıyor. Hükümet yanlısı bazı yayın organları, her olayın arkasından, devletin bazı kurumlarını YIPRATMAK için özel bir çaba içinde görünüyor. Hükümet yetkilileri de bu tür yıpratma çabalarını görmüyor veya görmek istemiyor, zamanında yeterli tepkiyi göstermiyor.

Hükümet, TBMM’nin verdiği sınır ötesi operasyon yetkisi ile ilgili SİYASİ refleksini zamanında gösteremiyor. İstihbarat ile ilgili koordinasyonu sağlayamıyor.

Tüm Dünya ve Uluslarası örgütler terör olaylarına TEPKİ yağdırırken ülkemizdeki bazı çevreler hala gerekli tepkiyi göstermiyorlar.

Biz, son günlerde yoğunlaşan TERÖR SALDIRILARINI nefretle Kınıyoruz, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

İktidarın da, siyasi hesapları bir kenara bırakarak, toplumun her kesiminden gelen UYARILARI DİKKATE ALMASINI ve gerekli tedbirleri bir an önce hayata geçirmesini bekliyoruz."

MHP'DEN..
MHP İl Başkanı Ömer Ekici, saldırıyla ilgili olarak, "Son günlerde bölücü hainlerin, alçak saldırıları sonucu kaybettiğimiz Mehmetçiklerimizin daha acıları yüreğimizde iken bu kez Diyarbakır’da kahramanca mücadele veren Emniyet Mensuplarımıza pusu kurularak 5 Emniyet mensubumuz alçakça şehit edilmiştir.

Bu Şahadet milletimizi derinden yaralamıştır. Bu alçak saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Hükümetin terörle mücadele konusunda gösterdiği zafiyet neticesi milletimizin her gün bir yerde yüreğinin dağlanması, artık milletin sabrını ve sağduyusunu zorladığını dikkate almalıdır ve bir an önce Türk milletinin terörle mücadelede beklentilerine cevap verecek mücadele kararlılığını göstererek hayata geçirmelidir. Hain ve yandaşları, destekçi ve sempatizanları hak ettikleri dersi almalıdırlar.

Bu hain saldırıda kaybettiğimiz kahraman Emniyet Mensuplarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı görevlilere acil şifalar diliyor, Yüce Milletimize, Emniyet Teşkilatına ve Ailelerine sabır ve başsağlığı temenni ediyor, saygılar sunuyorum." açıklamasını yaptı.

ESOB BAŞKANI..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Diyarbakır'da meydana gelen terör saldırısının esnaf camiasını derinden üzdüğünü belirterek, "Bu saldırılar milletimizi asla yıldıramayacaktır" dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'da polis aracına düzenlenen saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirerek, "Türkiye'nin düşmanlarına şirin görünmek için bu saldırıları gerçekleştirenler, asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü, milletimiz bu saldırılar karşısında yılmayacaktır. Toplumda güvensizlik, tedirginlik ve kuşku ortamı oluşturmak isteyenlerin oyunu her zaman bozulacaktır" ifadelerini kullandı.

Keskin, terör örgütüne sivil toplum kuruluşu adı altında destek verenlerle ilgili olarak hukuki yaptırımların tam anlamı ile yerine getirilmesi gerektiğini ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütü ile her alanda mücadele yapılmalıdır. Demokrasi, barış ve insan hakları gibi evrensel değerlerin maske yapılıp yurt içinde ve yurt dışında terör örgütüne destek amaçlı kullanılmasına artık müsaade edilmemelidir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, polis teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum."

ADD BAŞKANI..
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'in açıklaması da şöyle:

"Şehit askerlerimizin YÜREKLERİMİZE düşürdüğü ateş kor bile olmadan, bu kez Diyarbakır’da bölücü terör örgütü, güvenlik görevlilerimizi taşıyan servis aracına saldırarak bir katliam daha gerçekleştirdi. Saldırıda 5'i polis memuru 1'i yardımcı şoför 6 kişi şehit olurken, 18'si polis, 21 kişi yaralandı.

Acılı günlerden geçiriyoruz. İçimiz kan ağlayarak şehitlerimizi toprağa verdiğimiz. Gencecik delikanlıların ardından yakılan ağıtlar kulaklarımızdan; analarının, babalarının, evlatlarının, eşlerinin yüreğimizi dağlayan görüntüleri gözlerimizin önünden gitmiyor

Terör hepimizin içini acıtıyor.

Saldırının TBMM’ de “Sınır Ötesi Harekât için Hükümete Yetki Veren” yasanın görüşülmesi sırasında gerçekleşmesi anlamlı ve düşündürücüdür.

Terör örgütünün parlamentodaki temsilcileri “Sınır ötesi operasyonun çözüm olmayacağını” öteden beri yüksek sesle dillendiriyorlar.

Son saldırılarla, ulusun Emniyet Gücü nün ve TSK’nin terör karşısında moral ve direncinin kırılması amaçlanmaktadır. Eğer bu geçekleşirse, “askeri operasyonların çözüm olamayacağı”, kanlı terörü durdurmak için “siyasi çözümün” tek yol olduğu, ABD- AB muhiplerinin öncülüğünde Türk halkının önüne sürülmek istenmektedir. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “karanlık odalarında” hazırlanan bu planlar 11 Eylül Olayında başrolü görünürde El- Kaide’ye oynatan ABD, BOP konusunda başrolü, büyüttüğü ve beslediği PKK, Barzani ve Talabani’ ye oynatmaktadır.

Aslında, gerek ülkemizde ve gerekse bölgemizde daha sonra yaşanan gelişmeler de dikkatle incelendiğinde plan ve mutabakatın, adim, adım uygulanmakta olduğunu saptamak ta mümkündür.

Silahlı bir tehditle karşı karşıya olan bir ülkenin, Ordusuna, Emniyet Kuvvetlerine, sivil halka yönelik böyle bir saldırının herhalde dünyanın hiçbir yerinde örneği yoktur Bu gün Türkiye’de terör kaynaklı saldırılar yüzünden halkımız ağır zarar görmektedir. Terörle mücadele eden askerimiz, polisimiz, jandarmamız çatışmalarda şehit düşmektedir

Terörle mücadele için gerekli tedbirleri almak bir demokrasi ayıbı değil aksine demokrasinin gereğidir, ancak siyasi irade üzerine düsen kararlılığı göstermek ve gerekli yasal düzenlemeleri de yapmak durumundadır. Teröre karşı ciddi adımlar atılmalıdır. Görünen o dur ki; ABD ve AB den bağımsız hareket edemeyen, iktidarlar terör sorununu çözemezler. Kimsenin; iyi niyetliydim, farkında değildim deme lüksü yoktur... Bedelini ulusça ödüyoruz. Aksi halde unutulmamalıdır ki, şehir merkezlerinde patlayan her bombada, dağdaki her çatışmada ve gün geçmeden sonsuza uğurladığımız her şehitte üzerine düseni yapmayan siyasi iradenin vebali olacaktır.

Diyarbakır’da katledilen şehitlerimize rahmet, Tüm ulusumuza, Emniyet Teşkilatımıza, şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

TÜRK OCAĞI..
Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata da şu açıklamayı yaptı:

"Şemdinli Aktütün karakoluna hainlerce yapılan menfur saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet,yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum.

25 yıldır Türk kamuoyu ile dalga geçer gibi “Kanları yerde kalmayacak,gereği yapılacak“ gibi büyük puntolu laflar edip, gereğini gerektiği gibi yapmayan, 1983’den bu yana terör örgütünü 3-5 çapulcu diyerek hafife alan, büyümesine meydan veren, 40 bin civarında insanımızın ölmesine, 1-2 milyar dolar için İMF’ ye avuç açarken 300 milyar dolara yakın bir parayı bu yolda heba eden ufuksuz,çapsız ve gücünün farkında olmayan idarecilere sahip olmamızı en hafif tabiriyle talihsizliğimiz olarak görüyorum.

Terör örgütünü yıllardır besleyen, lojistik destek sağlayan, eğitim veren ve üzerimize gönderenin batılı güçler ve ABD olduğunu dağdaki çoban bile bilirken, bu devletlere karşı herhangi bir yaptırım uygulamak yerine onlarla her platformda birlikte hareket etmeyi marifet addeden basiretsiz idarecilerden milletimiz artık yaka silkmektedir.

PKK terör örgütünü kuran, besleyen ve üzerimize gönderen devletlerden, PKK ile mücadele için müsaade istemek, müsaadelerini aylarca beklemek ve onların müsaade ettiği ölçüde mücadele etmek kadar bu devleti küçülten halihazırdaki durumda GEREĞİ YAPILACAKTIR, TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR gibi büyük puntolu sözleriniz artık inandırıcılığını kaybediyor beyler.

Türkiye; Irak, ABD ve batılı diğer devletler için zarar verme potansiyelini derhal ortaya koymalıdır.

Siyasi iradeden söz değil icraat bekliyoruz. Yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Bu vatan için can vermek elbette şahadettir.

Ama irade ortaya koyamamak ve gerekli tedbirleri almamak ihanettir, cinayettir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız