SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saldırıya Uğradık' İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:09
'Saldırıya Uğradık' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Yeşilyurt İlçesine Bağlı Cumhuriyet Örnekköy’de saldırıya uğradığını iddia etti. Düzenlediği basın toplantısı ile saldırıyı kınayan Tursun, üreticilerin haklarını her zaman koruyacağını söyledi. 

Birlik binasında basın açıklaması düzenleyen Başkan İlhan Tursun, birliklerinin üreticilerin bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirterek, organik ve sağlıklı meyve üretimine destek verilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Üreticilerin haklarına sahip çıkan birliklerinin son yıllarda yaptıkları çalışmalarla Malatya’da üreticilerin de umudu olduğunu ifade eden Tursun, “Bu nedenle de gerek üreticilerimizden, gerekse Sayın Valimiz, Tarım II Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, sivil toplum örgütlerimiz ve değerli basınımız başta olmak üzere aldığımız destekler her geçen gün daha da artmaktadır. Malatya’mızda Kurulu birlikler olarak, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile üreticilerimizi korumak ve kollamak, tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek, destek olmak, sorunlarımızı ortaklaştırıp çözmek konusunda çaba göstermeye çalışırken bir yandan da üreticilerimizin emeklerinin boşa gitmemesi için çaba göstermekteyiz” dedi.

Üreticilerin en büyük kaygılarının ürettikleri ürünlerinin değerinin de satılmaması olduğunu dile getiren Tursun, “Bu konuda, Birliğimiz, üreticilerimize, henüz piyasada fiyat bile oluşmamışken sözleşmeler yaparak mağdur olmamaları konusunda çeşitli uyarılarda bulunmuş, Birliğimizin çalışmalarını yakından takip etmelerini tavsiye etmiştik” dedi.

Hasat sezonu dolayısıyla meyve üreticilerinin bugünler de yoğun bir tempo içerinde olduğunu ifade eden Tursun, birlik olarak üreticilerin yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi. Ancak yürüttükleri çalışmalarda çeşitli zorluklar ve engellemeler ile karşılaştıklarını belirten Tursun, “Son olarak 5 Ağustos 2015 günü çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Örnekköy’de bir tüccarın korumasının yumruklu saldırısına uğradık. Saldırı orada bulunan üreticilerimizin sağduyulu müdahalesi ile büyümeden engellendi. Bu saldırı ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuz ve avukatlarımızla değerlendirmelerde bulunuyoruz. Gerekirse Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Birlik olarak ürünlerin değerinin çok altındaki bir fiyattan satılmasına ve üreticinin emeğinin küçümsenmesine karşı olduklarını ifade eden Tursun, “Bu saldırıların bizi yıldırmayacağını bu kötü niyetli arkadaşların bilmesini istiyoruz ve üreticimizin emeğinin karşılığını alması için çalışmalarımızı birlik içinde, hep beraber, kardeşçe ve kararlıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız