SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Saldırıya Uğruyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 3. Lig 5. Grup takımlarından Malatya Belediyespor'da Teknik Direktör Nihat Balan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Takımın sezon başı hedeflerinden geldiği konuma, saha dışında yaşanan olaylara kadar birçok konuda sitemde bulunan Balan, takımda ahengin bozulduğunu söyledi. Balan, Sıkıntılı süreçten bugüne geldik. Göreve geldiğimizde eski kadrodan elimizde çok fazla oyuncu yoktu. Bu nedenle sıfırdan bir takım oluşturduk. Bizim aldığımız takım küme düşmüştü. Yeni bir kadro oluşturduk ve iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Ama geldiğimiz bu noktayı o günlerde kimse düşünmüyordu. Ancak üç aşağı beş yukarı istediğimiz şeyleri yaptık. Mücadeleci, hırslı, futboluyla zevk veren ve genç bir takım oluşturma konusunda iyi bir mesafe kaydettik. Her geçen gün daha iyiye gidecek. Son dönemlerde bir duraklama dönemine girdik ama bence bütünü konuşmak gerekiyor. Sonuçta elinde kadrosu olmayan bir takım vardı. Bu nedenle ilk dönemlerde 2-3 yıl sonraki bir takım konuşuluyordu. Göreve geldiğimizde herkeste moral bozukluğu vardı. Aşağı doğru bir grafik içinde olan bir takımı devraldık. Normalde harcadığınız paranın karşılığını
alacaksınız diye bir şey yok. Bir sonraki yıllarda kullanacağımız futbolcular var. Bence başarılı da olduk. Bana göre ileri yıllarda takıma ekonomik olarak bir şeyler kazandırmayı düşünmek gerekiyordu. Böyle bir başlangıç yapmış olduk" dedi.

"MALATYA'DA FUTBOLA RENK GETİRDİK"
Malatya Belediyespor'un misyonu için iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Balan, "Bence, son yıllarda Malatya'da yaşanan sıkıntıları da göz önüne alırsak, futbola iyi bir renk getirdik. Herkesin belediyespora olumsuz bir bakışı vardı. Bunu olumluya çevirdik. Bizler buradan ayrılsak bile bunun devamını sağlayacak çalışmalara yapmamız gerekiyor. Sağlam temeller atarak, bu yolculuğu devam ettirmeliyiz. Tabi bu bir anda olabilecek bir iş değil" diye konuştu.

"KIRIKHANSPOR'UN OYNATTIĞI 1 OYUNCU FİYATINA BİZ 4-5 FUTBOLCU OYNATIYORUZ"
Balan, hedefle ilgili üzerlerinde baskı unsuru oluştuğunu kaydederek, "Yapmak istediklerimiz daha farklıydı. Bence takım play-off'a hazır değildi. Bu grupta bizden daha fazla ve daha iyi hazırlık yapan 5 takım var. Siirtspor, Kırıkhanspor ve Bingölspor bizden daha fazla emek ve para harcadı. Bizde mutlaka çalışmalar yaptık ama ligde böyle büyük bir yarışa girerken, her şeyi hesaplayıp, ince ayrıntı ve büyük rakamlarla bu işe girilmeliydi.

Kırıkhanspor'un oynattığı 1 oyuncu fiyatına biz 4-5 futbolcu oynatıyoruz. Ama onların ki başarı oluyor, bizim ki başarısızlık. Yani nasıl görülmek isteniyorsa öyle görüntü oluyor. İyi bir başlangıç yaptık, iyi bir sıralamaya da girdik. Ama bu bize sevk vereceğine eleştiri konusu haline geldi" ifadesine yer verdi.

"LİGDE YARIŞ İÇERİSİNE GİRDİK AMA FARKLI OLAYLARLA KARŞILAŞTIK"
Lig'de play-off yarışına girdikleri günden buyana farklı olaylarla karşılaştıklarını iddia eden Balan, "Son 2 maçımız var. Öncelikle kendi sahamızda kazanarak, deplasmana da 3 puan için gideceğiz. Bu 2 maçtan 6 puan alarak, rakiplerimizin puan kaybetmelerini bekleyeceğiz. Biz lig yarışı içerisine girdik, farklı olaylar yaşadık. Bu olayla bizi fazlasıyla etkiledi. Ahengimiz bozuldu. Takımlarda düşüş olabilir. Her takımın başına gelebilecek şeyi bizde yaşadık. Ama saha dışında bazı sıkıntılar oldu. Bence takımın ahengini bozmak isteyenler amaçlarına ulaştı. İnanılmaz çirkin çekişmeler oldu. Kulüplerimiz neden böyle sıkıntılara düşmüş, içine girince gördük. Diyarbakır Kayapınar Belediyespor maçı öncesine kadar gece yarısı bile bu saldırılar devam etti. Bu konuda gerekli girişimleri yaptık. Kulüp ve futbolcularımıza karşı saldırılar ve halen de devam ediyor. Bunu isim konusunda kamuoyuyla paylaşıyoruz ama bizi olumsuz etkiledi. Etkilememesi lazımdı, dik durmaya da çalıştık ama futbolcular duygusal ve etkileniyor. Futbolcularımız belki de hayatları boyunca yaşamayacakları şeyleri burada gördüler. Fazlasıyla etkilendik. Bu etkilenmelerle birlikte de avantajımızı rakiplere devrettik" diye konuştu.

"HİÇBİR DÖNEMDE BU DÖNEM YAŞADIĞIMIZ ÇİRKİNLİKLERİ YAŞAMADIK"
Balan, tesiste birçok farklı olayla karşılaştıklarını ifade ederek, "Maçlarımıza çıktık oynadık ama yaşadıklarımızı bahane etmedik. Ama bunlar hep devam etti. Savcılık ve Emniyet kanadında gerekli işlemleri başlattık. Malatya'dan da duyarlılık bekliyoruz. Rahatsız ediliyoruz ve saldırıya uğruyoruz. Dediğim gibi bu saldırılar halen de devam ediyor. Hiçbir dönemde bu dönem yaşadığımız çirkinlikleri yaşamadık. Geçmiş dönemlerde de Malatya'da çalıştık ama iftira yoktu. Burada işler iyi giderken saldırı ve iftiralar başladı. Bazı kişilerin kazancı dışında bunların Malatya'ya biz kazancı yok. Malatya'da bir problem var. Muhalefet yapılır ama işler iyi giderken inanılmaz saldırılar yaşadık. Bunu başka bir ilde yaşamayacağımı da çok iyi biliyorum. Başka illerdeki kulüplerde çalıştığımızda işler iyi gittiğinde hep destek gördük, işler kötü gittiğinde de destek gördük. Ve kötü gidişin düzelmesi için herkes elinden geleni yaptı. Ama Malatya'da bunu görmedik. İnşallah bunları il olarak çözeriz. Bizden sonra göreve gelecek arkadaşlarımızın rahat çalışabilmesi adına gereken mücadeleyi vereceğiz" dedi.

"AVANTAJIMIZI KULLANAMADIK AMA SON 2 MAÇIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Play-off yarışında ellerine geçen avantajı iyi kullanmadıklarını kaydeden Balan, "Şuanda elimize geçen avantajı iyi kullanamadık. Bundan dolayı da daha fazla takımın play-off şansı oluştu. Şuanda önümüzde 2 maç var. Alacağımız puanlar ve rakiplerimizin oynayacağı maçlar gruptaki yerimizi belirleyecek. Tabi play-off'a kalınsa da, kalınmasa da biz çalışmalarımızı yapacağız. Transfer konusunda konuşmak için çok erken ama çok büyük paralar harcayacak durumumuz yok. Sadece eksikliklerimizi gidereceğiz.

İnşallah istediğimiz şeyleri yaparız. Takımda iyi bir ilişki var. Mutlu olduğumuz gün sayısı çok fazladır. Sezon başında karma bir kadro oluşturduk. Futbolcular arasında çok büyük problemler yaşamadık. Çok üst seviyede çalışma olmasa bile futbolcularım istekle çalıştılar. Tabi play-off'u da hak ettiysek bize döner. Ancak bu sene ideal kadroyu bulmakta da sıkıntı yaşadık. Bölüm bölüm kadroda değişimler oldu. Kendi düşüncelerimizin dışındaki şeylerle uğraştık. Bunun yanında forma şansı bulup, kullanamayanlar da oldu. Gitgeller yaşadık ama gerek sakat futbolcularımız gerekse cezalı olan futbolcularımız döneminde en iyi kadroyu oluşturmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

"ZORLU MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Batman Petrolspor ile Pazar günü 13.30'da kendi sahasında karşılaşacaklarını söyleyen Balan, "Batman Petrolspor ile kendi sahamızda zorlu bir karşılaşma oynayacağız. Sakat ve cezalı futbolcularımız var. Bizim açımızdan son derece önemli bir maça çıkacağız. Umudumuzu devam ettirmek adına bu maçı kazanmak zorundayız. Bu maçı kazanarak, yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız