SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıya ve O Açıklamaya Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:26:01
Saldırıya ve O Açıklamaya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne düzenlenen saldırı sonucu şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenledi. 

Törende konuşan Baro Başkanı Enver Han, “Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Terör saldırısı kimden ve nereden gelirse gelsin asla tasvip etmeyiz. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz” dedi.  Baro Başkanı Enver Han, saldırı nedeniyle 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yapacakları eğlence programını iptal ettiklerini de bildirdi. 

“Avukatlara yapılan çirkin saldırılar da kabul edilemez”

Çağlayan Adliyesi’ndeki saldırının ardından avukatların çeşitli basın yayın organlarında hedef gösterildiğini ve çirkin saldırılara maruz kaldığını hatırlatan Baro Başkanı Enver Han, “Ne bu saldırıları ne de yetkililerin avukatlara ilişkin yaptığı açıklamaları da kabul etmiyoruz” dedi.  Saldırganların avukat olduklarına ve cübbelerle adliyeye girdiklerine dair açıklamalar yapıldığını hatırlatan Enver Han “İlk olarak saldırıları yapanların avukat oldukları belirtildi. Sonra kişilerin avukat olmadıkları ortaya çıktı. Adliyelerdeki güvenlik sorununu tartışacağımıza avukatların gündeme getirilmesini kabul etmiyoruz. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın haklarının daraltılmasına ilişkin girişimleri kabul etmeyeceğimizi bir kez daha beyan etmek isteriz. Bizler hâkim ve savcılarımızla birlikte aynı x-ray cihazlarından geçerek adliyemizin güvenliğine katkıda bulunmak isteriz” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız