SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıyı Kınadılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:45
Saldırıyı Kınadılar
A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya Şubesi öğretmenlere yapılan saldırıları kınadı. 
 
Atatürk İlköğretim Okulu'nda toplanan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi üyeleri, Türkiye'nin çeşitli illerinde öğretmenlere karşı yapılan saldırılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, "Öğretmenlerin şiddete maruz kalması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olaylarıyla ilgili sessizliğini bozmaması, öğretmenlerde adeta sahipsizlik duygusu oluştururken, son günlerde art arda meydana gelen öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp hadiseleri, eğitimcileri çileden çıkarmıştır" görüşünü savundu. 
 
Yıldırım, öğretmenlere karşı yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Yaşanan bu saldırılar, eğitim çalışanlarının vicdanını yaralamıştır. 'öğretmenlik kutsal bir meslektir' diyerek bizleri avutmaya çalışanlar, öğretmenlere hak ettiği saygıyı göstermekten uzak kalmışlardır. İnsanların kendi çocuklarına bile gereken sevgiyi göstermekte zorlandığı bir ortamda, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, daha iyi bir eğitim almaları adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
EĞİTİM-SEN..

Malatya'da Eğitim-Sen üyesi bir grup da, öğretmenlere yönelik saldırıları kınadı.
     
Malatya Merkez PTT binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, öğretmenlere yönelik saldırıları protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, son günlerde kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığına dikkati çekti. 
     
Gaziantep'te bir doktorun ölümüne neden olan şiddet olaylarını Kütahya'da bir öğretmenin yaralanmasının izlediğini dile getiren Baytemur, şiddetin bu defa İstanbul Esenyurt'taki bir lisede insanların karşısına çıktığını belirtti. 
     
Tasdikname alan öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan öğretmenin yoğun bakım servisine alındığını ifade eden Baytemur, şiddetin durmasını istedi. 
     
Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından dağıldı. 

 
DOĞANŞEHİR'DE..

Doğanşehir ilçesindeki öğretmenler de, son zamanlarda öğretmenleri hedef alan şiddet olaylarını protesto ettiler. 
 
Doğanşehir Atatürk İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan öğretmenler basın açıklamasında bulundular. 
 
Basın açıklamasını öğretmenler adına okuyan Doğanşehir Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi Erkan Ergen, "Öğretmenlerin şiddete maruz kalması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın artan şiddet olayları ile ilgili olarak sessizliğini bozmaması öğretmenlerde adeta sahipsizlik duygusu oluşturdu. Son günlerde art arda meydana gelen, öğretmenleri hedef alan yaralama ve darp hadiseleri eğitimcileri çileden çıkarmıştır" şeklinde konuştu. 
 
Ergen, daha sonra özetle, "Sakarya'da servis şoförlerinin öğretmeni darp etmesi, Rize'de öğrencisinin okul bahçesinden dışarı çıkmaması için uyaran okul müdürünün makamında okul dışından gelen gençler tarafından darp edilmesi, Kütahya'da bir öğrencinin öğretmenini kalbinden bıçaklaması, Adana'da baba ve oğlunun öğretmeninin kolunu kırması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğraması, Eskişehir'de bir öğretmenin öğrenci velisi ve yakınları tarafından darp edilmesi ve Muğla Milas'ta bir velinin öğretmeni sınıfta darp etmesi, eğitimcileri endişelendirmiştir" ifadelerinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız