SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saldırıyı Lanetliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:56
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya-Der) Şube Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesine bir tepki de MAZLUMDER Malatya Şubesi’nden geldi. 

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) binasında basın açıklaması yapan MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Ay, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’a düzenlenen saldırıyı nefretle kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti. Aytaç, “Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Kim ve kimler tarafından bu katliam yapılmış olursa olsun her insan tarafından lanetlenecek bir eylem olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Akli selim ile hareket edilmeli ve insanların kanına giren, insanlık dışı muamelede bulunan herkim olursa olsun hepimiz topyekun karşı durmalıyız. Zulüm kim tarafından yapılırsa yapılsın, zulmün dini, dili, ırkı olmadığını hep birlikte görmeli ve insan olarak karşı koymalıyız” sözlerini kaydetti.

Saldırıyı ve saldırganları lanetlediklerini ifade eden Mehmet Ay, “Aytaç Baran’a rahmet, ailesi ve mensubu bulunduğu camiaya sabır ve başsağlığı diliyoruz. Saldırıyı ve saldırganları lanetliyoruz. Mağdur tarafı ve camiayı sabırlı olmaya davet ediyoruz. Bölgeyi 1990 yılların karanlık günlerine geri getirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacak bir irfana ihtiyacımız olduğunu hatırlatırız. Olay yerinde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden diğer maktullere de rahmet ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. MAZLUMDER, olayın en kısa sürede aydınlatılması gereğini, kamu yöneticilerine ve yargı mensuplarına hatırlatır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız