SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-07-22 04:14:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 50’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi, Ortak Değerler Platformu adı altında basın açıklaması düzenleyerek, İsrail’in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmasına tepki gösterdi.

STK temsilcileri adına ortak açıklamayı okuyan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Mescid’İ Aksa'nın ibadete kapatılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek “İsrail, Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı. Ardından da, Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına metal arama detektörleri yerleştirdi. Terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksayı ibadete kapatmasını ve orada ibadeti yasaklamasını, sonra da metal detektörleri kapılara yerleştirmesini, büyük bir aymazlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyoruz. İsrail, Filistin topraklarında her gün yeni yerleşim birimleri açarak, işgalciliğini sürekli hatırlatmakta ve bu bölgede her zaman barışın değil savaşın, iyiliğin değil kötülüğün tarafı olmayı tercih ettiğini ve bu son yaptıklarıyla da böyle olmaya devam edeceğini açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

"Darbe ve savaşların kimin işine yaradığı netlik kazandı"

İsrail’in Müslümanlara zulüm uyguladığını belirten Yıldırım, “Özellikle son zamanlarda başta Mısır, Suriye, Irak ve Yemen olmak üzere Müslümanların maruz kaldığı darbeler ve savaşlar nedeniyle yaşadıkları zafiyet ve dağınıklıktan cesaret alan küstah İsrail, bu tavır ve tutumlarıyla Filistinlileri sürekli olarak kışkırtmakta ve ümmetin sabrını zorlamaktadır. Böylece İslam Dünyasında son dönemlerde vuku bulan darbe ve savaşların kimin işine yaradığı, kimler tarafından gerçekleştiği ve emperyalistler tarafından neden desteklendiği de açıklık kazanmaktadır. İsrail'in tüm saldırganlıklarına, hukuk ve sınır tanımazlığına gizli veya açık destek veren, Birleşmiş Milletler, NATO, ABD, Avrupa Birliği ve Rusya'nın İslam Dünyasında gerçekleşen darbeleri, terör örgütlerini neden destekledikleri veya savaş ve çatışmaları durdurmak yerine devam ettirmekten yana davrandıkları da anlaşılmış olmaktadır. Hatta batılı ülkeler, sözde bazı İslam ülkelerini kullanarak, neden Katar gibi problem olmayan ülkeleri ve bulundukları bölgeleri de problemli hale getirmeye çalıştıkları, neden terör örgütlerini silahlandırdıkları netlik kazanmaktadır. Bizler, Orta Doğu'nun mazlum Müslüman halkları ve Ortak Değerler Platformu olarak tüm dünyaya şunu haykırmak istiyoruz: Hangi bahaneyle olursa olsun, İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali asla kabul edilemez. İsrail'in bu saldırganlıkları ve hukuk tanımazlığı kesinlikle geleceğine olumlu katkıda bulunmayacaktır. Biz Ortak Değerler Platformu olarak, Şehid olmuş kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail'in silahlı unsurlarının kanlı ve pis postalları ile dolaşmasını, Filistinli kardeşlerimize saldırmasını nefretle kınıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hakan (6 yıl önce)
    Bu sendikalar memurun hakkını aramaktan ziyade güncel haber olacak işlerle uğraşıyorlar. Memur ezilmiş umurlarinda mı? Pehhhhh. Anca müdür atamalarını Yapacak ya kendilerince
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    bir kaç ay önce israil ile yapılan anlaşmaya ses çıkartmayıp israili kınamak tam da siyonizmin istediği manzaradır. bu tablo şahsi yorumumca samimi olamaz. İsrail ile ilişkiler kesilmelidir. ticaret hacmimiz giderek artıyor bu şekilde mi israili kınıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Haktan ve adaletten uzaklaşarak torpili açık bir şekilde uygulayan bir sendika, israile laf söyleyecek kapasitede değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    ortak değer malatya ekibine helal olsun. Ortak Değer Üyelerinden Burhan Beyde olabilirdi basın açıklamasında
    0
    0
    Yanıtla
  • Münir Altunkaya (6 yıl önce)
    Evet alçak İsrail devletini kınıyor İslam ülkelerini Filistin devletine yardıma ve Filistinlilerin yanında olmaya davet ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Malatya'da İsrail'den sorumlu STK olarak yine açıklama yapılmış arkadaşlar bu STK kar Allah için bir günde Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için açıklama yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil kızıl (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    He he aynen öyle israil tohumumdan ekmek ye hıyar ye domates ye sonra israil e lanet oku senin marketlerinin yüzde 70 i Yahudi sermayesi boşa babalar okumayın
    0
    0
    Yanıtla