SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıyı PKK Üstlendi

A- A+ PAYLAŞ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kastamonu mitinginden sonra Ankara’ya dönüşe geçen AK Parti ve Başbakanlık görevlilerinin konvoyuna saldırarak polis memuru Recep Şahin’i şehit eden, mesai arkadaşı Metin Kuş’u da yaralayan teröristlerin yakalanması için Ilgaz Dağı karış karış tarınıyor.

Dün saat 17.15 sıralarında, Kastamonu’ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Ilgaz Dağı’nın zirveye yakın Çatalçam Mevkii’ndeki kanlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ormanlık alana kaçan teröristlere yönelik operasyon sürerken, sadırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre saldırı, bölgedeki daha önceki bazı eylemlerde olduğu gibi PKK- TİKKO işbirliği ile gerçekleştirildi.

"ILGAZ’DA ATEŞ YAKIN" TALİMATI

AK Parti konvoyuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren grupta 4 teröristin bulunduğu, uzun namlulu silahların yanında el bombası da kullanıldığı saptandı. Polis ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri, saldırı bölgesinde uzun namlulu silahlara ait çok sayıda boş kovanla birlikte el bombası parçaları da buldu. Teröristlerin, konvoya eskort görevi yapan polis aracına 1 el bombası attıktan sonra, 3 ayrı noktardan uzun namlullu silahlarla ateş açtıkları, teröristlerden birinin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği saptandı.

İstihbarat birimlerine gelen bilgilere göre, aralarında ’Munzur’ ve ’Zerzan’ kod adlı PKK’lıların da bulunduğu gruba eylem emri örgüt tarafından "Ilgaz’da büyük bir ateş yakın, herkes görsün" şifresiyle verildi. Eylemde görevlendirilen 4 teröristen 3’ünün, konvoydaki araçların tırmanma noktasında yavaşladığı virajda pusu kurduğu, diğer teröristin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği ortaya çıktı.

Saldırının yapıldığıa bölgenin yakınındaki Kayı Köyü’ndeki vatandaşların birkaç gün önce bölgede silahlı kişiler görerek ihbar ettiği ve güvenlik güçlerinin köye gelerek vatandaşların bilgisine başvurduğu, ancak teröristlerin izlerini kaybettirdiği belirtildi.

ILGAZ’DA BÜYÜK OPERASYON

Kastamonu mitinginden dönen Ak Parti konvoyuna saldırarak polis şehit eden teröristlerin yakalanması ardından bölgede başlatılan operasyona, Ankara’dan sevk edilen takviye birlikler de katıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan dün gece helikopterlerle Ilgaz’a gönderilen birlik ile polis timleri ortaklaşa operasyonla Ilgaz Dağı’nı karış karış taramaya başladı. Yağışlı ve sisli havaya rağmen büyük opeasyonun sonuç alınıncaya kadar devam edeceği belirtildi.

Daha önce Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da bugün öğle saatlerinde saldırının gerçekleştirildiği yere gelerek olay yeri inceleme ekiplerinden bilgi aldı.

Bu arada dünkü saldırı ardından Kastamonu kent girişinde gözaltına alınan 2 kişinin sorgusu sürüyor. Saldırının meydana geldiği Çatalçam bölgesinin nerede olduğu sordukları için şüphe üzerine gözaltına alınan bu kişilerin teröristlerle bağlantılarının olup- olmadığı araştırılıyor.

TERÖRİSTLERİ GÖREN KÖYLÜLER ANLATIYOR

Kastamonu’nun Taşköprü’nün Çekiş Köyü’nde bazı vatandaşlar, dün Başbakan Erdoğan’ın Kastamonu mitinginden dönen konvoya saldıran teröristleri, günler önce bölgede gördüklerini söyledi. Köyün Puşlu Mahallesi’nde oturan Satılmış Özsoy, geçtiğimiz 23 Nisan tarihinde ilçeye bağlı Çekiç köyü mevkiinde mantar toplamaya gittiği sırada 6 kişilik terörist grubunu yemek yedikleri sırada gördüğünü, teröristlerin kimseye söylememesi için tembihlediğini anlattı. Olayı jandarmaya bbildirdiğini belirten Satılmış Özsoy’un bu olayın ardından rahatsızlandığını ve halen kendisini toparlayamadığını söyledi.

Bu olaydan sonra Taşköprü’ye bağlı Armutlu, İnceöz, Puşlu Kabalar, Karacakaya köylerinde yaşayan vatandaşlar ise yaklaşık 12 gündür tedirgin olduklarını ve mecbur kalmadıkça evden çıkmadıklarını belirttier.

Armutlu Köyü sakinlerinden Selahattin Çatal, son olarak dünkü olaydan sonra güvenlik güçlerinin bu olayların önüne geçerek suçluların adalete teslim edilmesiyle birlikte kendilerinin de ancak böylelikle rahat bir nefes alabileceklerini söyledi. Çatal, daha önceki yıllarda böyle bir olayla karşı karşıya gelmediklerini, hayvanlarını bile evlerinin hemen yanına ancak indirip otlatabildiklerini ve gece köyde yaşayan her akşam bir evde toplanıp oturduklarını anlattı.

Armutlu Köyü Muhtarı Haluk Gökçek ise güvenlik güçlerinden kendilerinin de aldığı bilgiye göre çevre köylerde boş durumda olan evlere teröristlerin girerek geceleri oralarda kaldıklarını öğrendiklerini söyledi. Gökçek, 23 Nisan’da teröristlerin bölgede görülmesinin ardından Özel Harekat ekiplerinin bölgede bir süre tedbir aldığını, ancak halen tedirgin olduklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız