SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırıyı Protesto Yürüyüşü

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari- Yüksekova'da bölücü terör örgütü militanlarınca askerlerin şehit edilmesi ve yaralanmasına tepki için bir grup protesto yürüyüşü yapıp, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşını okudu. Bu arada, saldırıya tepki açıklamaları da yapıldı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ..
Akşam saatlerinde Atatürk Caddesi'nde toplanan bir grup genç, ellerinde Türk bayrakları ve PKK aleyhine yazılı pankart ve dövizlerle slogan atıp, Atatürk Anıtı'na yürüdü. "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" gibi sloganlar atıp tekbir getiren gençler, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşını okuduktan sonra dağıldılar.

TEPKİLER..
12 askerimizin Hakkari'de şehit edilmesine tepkiler sürerken CHP İl Başkanı Celal Berktaş'ta yaptığı açıklamada, "İktidarı ve muhalefeti ile her kesim üzerine düşeni yapmalıdır" dedi. Türk Ocağı Şube Başkanı Nadir Günata’da yaptığı açıklamada, tüm sivil toplum kuruluşlarının başka konularda olduğu gibi biraraya gelerek ortak bir açıklama ile terörü lanetlemesini istedi.

CHP İl Başkanı Berktaş, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

" Hakkari'de düzenlene hain saldırıda askerlerimizin şehit olması ve yararlanması bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin , birlik ve beraberliğini hedef alan terörle yıllardır mücadele etmekteyiz. Ülkemiz bu uğurda binlerce vatan evladını kaybetmiştir.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde iktidarı ve muhalefeti ile her kesim üzerine düşeni yapmalıdır.

Bu konuda iktidar ve muhalefetin oy birliğiyle çıkarmış olduğu tezkere ile somut adımlar atılmalı ve ülkemizin bu konudaki kararlılığı tüm dünyaya gösterilmelidir.

Bu nedenle halkımıza görev düşmektedir. Halkımıza görev düşmektedir. Halkımızı bu konuda sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Tüm halkımız ev iş yerlerine Türk Bayrağı asıp terörü lanetleyerek bu konudaki kararlılığını göstermelidir.

Kimse unutmasın ki bizler bu vatanı kanımızın son damlasına kadar savunacak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sonuna kadar sahip çıkacağız. Hain saldırılarda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm Ulusumuzun başı sağolsun"

Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata’da yaptığı açıklamada, hain kurşunların ciğerlerimizi dağlamaya devam ettiğini belirterek, “ Bu olaylar bir trafik kazasında değil, Devlete başkaldırı, bir savaştır. Şehitlerimizin nereli olması önemli değil, vatan için askerlik yapıyorlarsa hepsi Malatyalı, hepsi Kars’lı, hepsi Edirne’li ne fark eder. Bu ciddi ve milli konuda millet ses istiyor.Devlete her türlü desteği veriyor. Siyasi partiler e sivil toplum kuruluşlarını etkili ve yetkili kurumlar toplayarak başka hassas konularda olduğu gibi derhal ortak terörü telin eden basın toplantısı yapmalı ve Türkiye’ye örnek Türk Bayraklarıyla on binlerce insanla miting yapmalıyız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız