SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Salgın 629 Kişiyi Etkiledi

A- A+ PAYLAŞ

 Yeşilyurt ilçesinde aynı şikayetlerle hastaneye başvuranların sayısı 629'u buldu.Yetkililer, salgının neden kaynaklandığının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Pazar günü Yeşilyurt ilçesinin Yakınca Beldesi'nde yaşanan olaydan vadandaşlar karın ağrısı, ateş, kusma ve ishal şikayeti ile ilçedeki Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne ve Özel Universal Malatya Hastanesi'ne akın ettiler. Hastalardan bazıları Malatya Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

 BAĞIRSAK ENFEKSİYONU TEŞHİSİ

Çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan hastalara hastanede serum takılırken, yetkililer hastalarda bağırsak enfeksiyonu olduğnu tesbit etmişlerdi. Yetkililer, enfeksiyonun neden kaynaklandığını bulmak için bir çok şeyden örnek alarak tahlile gönderdiler. Salgının içme suyundan kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiliyor.

EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENMİŞ

Yeşilyurt ilçesi sınırlarında bulunan Özel Universal Malatya Hastanesi Acil Servis doktoru Özden Süreyya Akın, "Gelen hastalarımızın hemen hemen hepsinde kusma, ishal, bulantılı karın ağrısı şikayetleri var. Genelde çocuk hastalar daha çok etkilenmiş. Büyük hastalar daha az görünüyor. Hastaların yoğunluğuna bakılınca, hepsinin aynı gün ve aynı anda geldiğini düşündüğümüz vakit, bunun sudan olduğunu düşünüyoruz. Bir salgın var. Çünkü bütün hastalar aynı şikayetle geliyor ve tetkiklerde de aynı sonuçlar çıkıyor" şeklinde bilgi verdi.

SU NUMUNELERİ ALINDI

Sağlık İl Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, hastanelere aynı nokta ve aynı şikayetle gelen hastaların yoğunluğunda artış olduğu bilgisine ulaştıkları esnada çalışmalara başladıklarını belirterek, Yakınca beldesi ve bölgesinde içme suyu numuneleri aldıklarını söyledi.

Tahlil sonuçları gelen kadar beldede tedbiren içme suyunun kullanılmamasını belirten Dr. Zengin, Belde'de hiper klorlama çalışması yaptıklarını da sözlerine ekledi. Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne 345, Malatya Devlet Hastanesi'ne 213 ve özel hastanelere ise 71 kişinin aynı şikayetle başvurduğu öğrenildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız