SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Salgın Kapıda.. Dikkat!''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Gündüz'ün, geçtiğimiz günlerde, nedeni anlaşılamayan "Doğalgaz çok iyidir, her derde deva.." diye yorumlanan açıklaması tartışılırken, halk sağlığı ile ilgili ciddi bir uyarı Eczacı Odası'ndan geldi. Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, kentin ishal salgınıyla karşı karşıya olduğunu bildirerek, vatandaşları içme suyu konusunda uyardı. Köse, Malatya'da ishal ilaçlarının satışında önemli bir artış olduğunu söyledi.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, oda binasında düzenlediği basın toplantısında içme suyu konusunda uyarılarda bulunarak, ishal ilaçları satışının önemli derecede arttığını söyledi.

İshal hastalığıyla ilgili çeşitli iddialarda bulunan Köse, "18 Eylül Pazartesi günü okullar eğitim ve öğretime başlıyor. Malatya Eczacılar Odası olarak, okullar açılmadan önce bazı kuruluşların açıklama yapmasını bekledik. Ama şu ana kadar tatmin edici bir açıklama olmadığı için velileri ve halkı bir konuda uyarmak istiyoruz. Tespitlerimize göre, ilde yeni bir ishal salgını başlamak üzere. İshalle ilgili ilaç satışlarında artış var.

Bu konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, şehrin bazı bölgelerinde tifo ve rota virüsünün yaygın olarak görüldüğünü tespit ettik. Tevfik Temelli Caddesi, Mehmet Buyruk Caddesi, Cemal Gürsel ile çevresi ve Sarıcoğlu civarında tifo ve rota virüsü yaygın bir şekilde görülüyor" dedi.

Okula gönderilecek çocuklara ya hazır su ya da kaynatılmış su verilmesini öneren Köse, "Pazartesi günü okullar açılıyor. Geçmişte yaşanmış bir salgının yeniden yaşanmasını önlemek için sizleri uyarıyorum" diye konuştu. Köse, ishal ilaçları satışlarının bir önceki aya göre, yüzde 100 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, ayrıca kentte son günlerde brucella hastalığının yaygın olarak görüldüğünü vurgulayarak, vatandaşları taze peynir yememeleri konusunda uyardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız