SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sallıyor da Sallıyor.."

0
Güncellendi - 2017-03-29 22:45:49
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birliğini, beraberliği sağlamış bir Türkiye’nin olması gerekir. Toplumsal uzlaşmanın sağlanmış bir Türkiye olması gerekir. Onun içinde biz toplumsal uzlaşmayı da sağlayacak, birliği ve beraberliği de sağlayacak yeni bir hükümet modelini topluma, milletin önüne getirdik.”dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; Gıda Toptancılar Sitesi'nde esnaflarla kahvaltıda bir araya geldi. Programa AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile toptancı esnafı katıldı.

Bakan Tüfenkci;  "Baktığımız zaman 2002'de Türkiye ile 2017 arasındaki Türkiye arasında gerçekten dağlar kadar bir fark olduğunu da görüyoruz. Her alanda bunu görüyoruz. Sağlıkta bunu görüyoruz. Malatya'da bunu görüyoruz. Türkiye sağlıkta 4 büyüdüyse Malatya sağlıkta 6 büyüdü. Otoyolları, bölünmüş yolları, ulaşımı görüyoruz. Netice itibariyle baktığımız zaman büyüyen bir Türkiye görüyoruz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci şunları söyledi:

“Biz istiyoruz ki  Türkiye bir atak daha yapsın.bu patinajdan kurtulsun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber işlerimiz daha büyüsün, aşımız daha büyüsün, dünya ile bölge ile rekabet edebilen bir Türkiye olsun istiyoruz. Onun için terör belasıyla mücadele eden bir Türkiye, her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede gerçekten  güçlü olması gerekir. Gerçekten etkin karar alabilen bir Türkiye’nin olması gerekir. Birliğini, beraberliği sağlamış bir Türkiye’nin olması gerekir. Toplumsal uzlaşmanın sağlanmış bir Türkiye olması gerekir. Onun içinde değerli arkadaşlar; biz toplumsal uzlaşmayı da sağlayacak, birliği ve beraberliği de sağlayacak yeni bir hükümet modelini topluma, milletin önüne getirdik. Artık söz de karar da sizin, milletimizin. Millet ne derse, sizler ne derseniz Allah'ın izniyle 16 Nisan'da o olacak. Biz istiyoruz ki bundan sonrada artık söz sahibi, karar merci millet olsun, vesayet odakları olmasın, şu veya bu kurumlar olmasın, sermayedarlar olmasın, medya grupları olmasın, şu sendika bu sendika değil, bizzat milletin kendisi olsun.”

ARAPGİR'DE..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Arapgir ilçesindeki Samime Aydınlar Kongre ve Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya eski milletvekili Cemal Akın, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Çömertoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldılar.

Tüfenkci; buradaki konuşmasında “İnşallah 16 Nisan’da da yine yüksek bir katılımla ve yüksek bir ‘Evet’ oyuyla İnşallah geleceğimize, irademize sahip çıkacağız. "Başka bir güç milletin iradesine ipotek koymasın istiyoruz. Onun için de inşallah 16 Nisan'da kendi irademize sahip çıkmak adına sandıklara gidip hep beraber evet diyeceğiz. Allah'a hamd olsun baktığımız zaman kapılarda gümrüklerde oy kullanılmaya başlandı. Yurt dışında oy kullanılmaya başlandı. Baktığımız zaman 1 Kasım seçimlerinin ilk gününde 10 bin kişi, referandum oylamasının ilk gününde ise 38 bin kişi sandık başına gitti. Yani millet bu anayasa değişikliğine esasında sahip çıkıyor, ilgi gösteriyor, alaka gösteriyor.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:

"Siz bakmayın mualefetin yalanlarına. Onların söyleyeceği, onların ifade edeceği hiç bir konu olmadığı için ha bire dün başka söylüyorlar, bugün başka söylüyorlar. Akıllarına ne gelirse söylüyorlar. Oysa  değerli arkadaşlar; zahmet edip 18 maddeyi bir okusalar bu anayasa değişikliğinin ne getirdiğini onlar da görecekler. Ama muhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor, anlattıklarını hep beraber dinliyoruz, izliyoruz. Sallıyor da sallıyor. Kılıcının her tarafı kesiyor mübarek. Çünkü utanmıyor ki o yalanlarından. Muhtarlara gidiyor diyor ki '16 Nisan'da evet çıkarsa var ya,  ‘Ne olacak’,  ‘Bir sözüyle muhtarlığınız elinizden alınacak.' Yahu insaf ya. Madem bu anayasa değişikliğini okumadın bari 82 anayasasını oku. Muhtarlık anayasal bir kurum. Bunun değişikliği mi var burada? Onları bile okumaktan acizler ama bunlar milleti yönetmeye talipler. Allah'tan ki millet, kaç seçimdir,   11 seçimdir bunlara yol vermiyor. Verse Türkiye'yi nereye götüreceklerini varın siz görün."

Tüfenkci ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde de bulundu.

Bakan Tüfenkci, hep esnafı, tüccarı, sanayiciyi, ihracatçıyı büyütmek istediklerini belirterek,

Cumhurbaşkanı Receğ Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnaflar için bir çok kolaylıkları yürürlüğe koyduğunu  da belirtti.

Bakan Tüfenkci İnönü Caddesi  üzerindeki ’Evet’ standı da ziyaret  etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım eveti savunamıyorsunuz koro hainde haksız ve mesnetsiz olarak Kılıçdaroğlu'nu eleştiriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Isar (6 yıl önce)
    Sayin bakanim tek gezin millet yaninizdakiler yuzunden sizdende soguyacak...
    0
    0
    Yanıtla