SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam ve Halep Mahallesi de Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:50
Şam ve Halep Mahallesi de Var
A- A+ PAYLAŞ

Suriye uyruklu mültecilerin barındırılacağı 2 bin konteynerden oluşan Beydağı Konaklama Tesisleri'nde inceleme yapan Vali Vasip Şahin, konteynerlerden 1000'inin kullanıma hazır olduğunu, burada 5 bin kişinin barındırılacağını, 12 Haziran Çarşamba'dan itibaren bu tesislere Hatay ve Gaziantep'ten mülteci nakledileceğini, ilk etapta da 400 kişinin geleceğini söyledi.

Beraberinde Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener ve ilgili kurum amirleri olduğu halde konteyner kentte inceleme yapan Vali Şahin, Fatih köyü civarındaki tesisin Birleşmiş Milletler kriterlerine göre ve dünya standartlarının üzerinde inşa edildiğini bildi. Tesiste 7 mahallerin bulunacağını belirten Vali Şahin, ayrıca burada güvenlik ve bazı sosyal tesislerin de bulunacağını, gelen mültecilere eğer imkan olursa kayısı işi ve OSB'de çalışmaları için araştırma yapılacağını söyledi. Vali, güvenliğin jandarma tarafından sağlanacağını ve polisin de yardımcı olacağını belirtti.

Suriyelilere belirli kurallar dahilinde şehir merkezine gitme imkanı sağlanacağını belirten Vali Şahin, bir soru üzerine Malatya'ya mülteciler için barınma noktası kurulmasıyla ilgili kendilerinden bir talep gitmediğini, güney illerdeki mülteci sayısının çok artması nedeniyle bu yükün diğer illere dağıtılması düşüncesi doğrultusunda mültecilerin bir bölümünün Malatya'ya getirilmesinin kararlaştırıldığını sözlerine ekledi.

KONTEYNER KENTİN ÖZELLİKLERİ..

Bu arada, oluşturulan konteyner kent ile ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce şu bilgiler verildi:

"Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının 14.11.2012 tarih ve 497 sayılı mesaj emirleri doğrultusunda İlimiz Fatih Köyü sınırları içerisinde 10.000 kişilik 2000 adet konteynerden oluşan bir konaklama tesisi kurulması çalışmaları devam etmektedir.

Sayın Valimizin bilgi ve emirleri doğrultusunda ve Sayın Vali yardımcımız başkanlığında Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan konteyner kentinin adı İlimizle özdeşleşen MABEK (Malatya Beydağı Konaklama Tesisi ) olarak isimlendirilmiştir.

Müdürlüğümüzce yeterli ve uygun alan için gerekli yer seçimi yapılmış olup Başkanlığımız tarafından projelendirilerek TOKİ’ye yaptırması için ihale edilmiştir.

12 Haziran 2013 tarihi itibariyle Konteyner Kent kısmen tamamlanıp hizmete (Misafir Kabulüne) başlayacaktır.

İlgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Türk Kızılayı’nca konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilecektir.

Konteyner Kentimizde; okul, cami, güvenlik, sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, biçki-dikiş kursları, bilgisayar vs. sosyal etkinlikler ile su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar yer almaktadır.

Suriye’den ülkemize gelen misafirlerimize Dünya standartlarının çok üzerinde "geçici barınma" hizmetleri sunulacaktır.

BEYDAĞI KONAKLAMA (MABEK) TESİSLERİ

•    Toplan Alan: 433.000 M2

•     Toplam Konteyner Kent Alanı: 276.000 M2

•     Ağaçlandırılan Alan: 160 Hektar

KONTEYNER KENTTE

■    6 Mahalle (Ankara, Şam, İstanbul, Halep, Konya Ve Hama)

■    7 Cadde

■    118 Sokak Bulunmaktadır.

KONTEYNER KENTTE SOSYAL DONATILAR TOPLAM ALANLARI

>  Konteyner Sayısı: 2000 Adet

>  Konteyner Kullanım Alanı: 21 m2

>  Yönetim Binası: 310 M2

>  Protokol Binası:310 M2

>  Emniyet Binası: 2 Adet Toplam 620 M2

>  Kayıt Kabul Binası: 102 M2

>  Market: 695 M2

>  Sağlık Ocağı: 346 M2

>  Okul: 2 Adet Toplam:806 M2

>  Sosyal Tesis: 2 Adet Toplam: 806 M2

>  Cami: 2 Adet Toplam: 1780 M2

>  Türk Kızılay’ı: 102 M2

>  Basketbol Sahası: 560 M2

>  Voleybol Sahası: 118 M2

>  Sondaj Kuyusu: 7 Adet

>   Su Deposu: 1200 Ton

>   Paket Arıtma Tesisi. 2500m7Gün

>   Konteyner Kent Sahasına Toplam Günlük 19 Mw’lik Enerji Verilecektir.

>   Konteyner Kent sahasında toplam 1920 adet konteyner yerleştirildi.

> Mormaş ile protokol yapılarak; konteynerlerin bakım ve onarımları yapılmakta ve 750 tanesinin bakımı tamamen bitmiş, 300 tanesinin bakımı kısmen devam etmektedir.

> D,E,F mahallelerin toplam 1048 adet konteyner bulunmaktadır, 1/3 konteynerlerin arka elektrik bağlantısı tamamlandı. 2/3 konteynerlerin arka elektrik bağlantısı tamamlanmadı.

> A,B,C mahallelerinin konteyner yerleştirme ve tadilatı ve diğer iş ve işlemler devam etmektedir.

> Adıyaman, Urfa, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Van İllerinde bulunan Konteyner Kent ve Çadırkentlere teknik ve idari personeller tarafından iş ve işlemlerin yerinde incelenmesi amacıyla ziyaretler yapıldı.

> İl AF AD Müdürlüğümüz personeline ilave olarak, İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından MABEK’te 109 personel görevlendirilmiştir. İhtiyaç durumuna göre bu sayı artırılıp azaltılabilecektir.

> Bu personellerimiz için İl Özel İdaresi Konferans Salonunda 21 Mayıs- 28 Mayıs tarihleri arasında Eğitim Seminerleri yapıldı. Ayrıca MABEK’te görev alan personellere koruyucu aşı yapılıyor.

DİĞER HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİ İÇİN ÇEŞİTLİ İHALELER YAPILDI.

Yapılacak İhaleler, Malatya Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü web sitelerinde ilan edildi.

> Personel yemek ihalesi,

> Arıtma Tesisinin 13km’lik deşarjı yapım ihalesi;

> 100 Kişilik Tercüman 

> 100 Kişilik Güvenlik Görevlisi 

> 100 Kişilik Temizlik Görevlisi,

> 19 Kişilik Bakım Onarım Teknik Personeli,

> Konteynerlarda bulunması gereken Temizlik Malzemeleri,

> Konteynerlarda bulunması gereken Kuru Gıda Malzemeleri;

> Konteyner Kent bürolarında kullanılacak Elektronik Malzemeleri;

alınılan yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız