SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Samanköy Mezar Odası' Sunumu

0
Güncellendi - 2018-05-21 05:44:01
'Samanköy Mezar Odası' Sunumu
A- A+ PAYLAŞ

Antropolog/Etnoarkeolog Hüseyin Şahin, bugün Malatya’daki kaya mezar odaları geleneği ve tarihlendirilmesi üzerine bir konferans verecek.

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya Arkeoloji Müzesi tarafından düzenlenen konferans programı 21 Mayıs 2018 Pazartesi günü Saat 14.00’de Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonunda gerçekleştirilecek.

Konferansta konuşmacı olarak yer alan Antropolog/Etnoarkeolog Hüseyin Şahin “Malatya’da Bulunan Kaya Mezar Odaları ve Tarihlendirme Örneği: Samanköy Kaya Mezar Odası” konulu sunumunu yapacak.

Antropolog Şahin; Anadolu’nun birçok yöresinde, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ve özelde de Malatya’da bulunan tek odalı kaya mezar odalarının tipolojik yönden değerlendirilmesinin yanı sıra in-situ halde bulunan ve kazısı Malatya Müzesi tarafından gerçekleştirilmiş olan “Samanköy Mezar Odası” na ait mezarın; Malatya yöresi ve Doğu Anadolu’daki mezarların tarihlendirmesine ışık tutacak bir çalışmasını dinleyicilerle paylaşılacak.

Antropolog Şahin, Anadolu’nun birçok yöresinde, çoğunlukla Doğu Anadolu Bölgesinde ve bu bölge içerisinde özellikle Malatya’da bulunan tek odalı kaya mezar odalarının tipolojik yönden değerlendirmesini yapacak.

Şahin, in-situ (asıl yerinde; doğal halinde) halde bulunan ve kazısı Malatya Müzesi tarafından gerçekleştirilmiş Samanköy Mezar Odasına ait mezardan yola çıkarak yaptığı ve Malatya ve Doğu Anadolu’daki mezarların tarihlendirmesine ışık tutacak bir çalışmasını dinleyicilerle paylaşacak.

Konferansta dönemin ölüm- hediye bırakma gelenekleri, bu tip mezarların Malatya ve çevresinde yoğun halde bulunması gibi konular hakkında da bilgi verilecek.

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Konseyi tarafından Uluslararası Müzeler Günü olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO da 18 Mayıs’ı Müzeler Günü ilan etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle ülkemizde her yıl, 1982 yılından bu yana, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası olarak kutlanıyor.

Şahin konferansını bu hafta etkinlikleri çerçevesinde vermiş olacak.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız