SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam'da Okuyacaklar

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Suriye Şam Üniversitesi arasında yapılan öğrenci değişimi anlaşması gereği, 40 öğrencinin Arapça eğitimi için Şam'a gittikleri bildirildi.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Üniversitemizle Suriye Şam Üniversitesi arasında yapılan öğrenci değişimi anlaşması çerçevesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz Arapça dil eğitimi görmek amacıyla Suriye Şam Üniversitesi’ne gittiler. Hazırlık sınıfının ikinci dönemini Suriye Şam Üniversitesi’nde geçirecek olan 40 öğrencimizle başlayan bu süreç önümüzdeki eğitim-öğretim yıllarında da devam edecek. Yapılan anlaşma kapsamında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hazırlık sınıfı öğrencileri, lisans eğitimlerine başlamadan önce Arapça dil eğitimlerini Suriye Şam Üniversitesi’nde alacaklar. Ülkemizdeki İlahiyat Fakülteleri içerisinde ilk defa hayata geçirilen bu uygulamayla birlikte öğrencilerimiz eğitimlerinin ayrılmaz bir parçası olan Arapçayı tüm fonksiyonlarıyla öğrenme şansına sahip olabilecekler. İnönü Üniversitesi’nin, son dönemde uluslararası düzeyde oluşturduğu bilimsel işbirliği anlaşmalarının önemli bir göstergesi olan bu uygulama ile öğrencilerimizin daha da verimli bir lisans eğitimi almaları hedeflenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız