SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam'da Şiddetli Patlamalar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:38:19
Şam'da Şiddetli Patlamalar...
A- A+ PAYLAŞ
Suriye'nin başkenti Şam'da sabah saatlerinde iki büyük patlama gerçekleşti. Patlamalarda 40 kişi öldü, 170'den fazla kişi ise yaralandı.
Devlet televizyonu, patlamaların, bir Suriye askeri istihbarat birimine ait binanın bulunduğu Kazaz mahallesinde meydana geldiğini bildirdi. 
 
Yerel saatle sabah 08.00 civarında gerçekleşen saldırılarda, işe ve okula gitmekte olan insanların zarar gördüğü belirtildi.
 
Reuters'a konuşan bir şehir sakini, binanın Filistin Kolu Askeri İstihbaratı'nın merkezi olduğunu öne sürdü.
 
DEV KRATER OLUŞTU
Devlet televizyonu, "teröristlerin düzenlediği bombalı saldırılarda" onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, araba enkazlarının içindeki yanmış cesetlerin uzaktan görülebildiğini aktardı.
 
Televizyon görüntülerinde onlarca harap olmuş otomobil ve yanmış cesetler görüldü. Suriye Sağlık Bakanı, El Dünya televizyonuna yaptığı açıklamada, 40 kişinin öldüğünü 170''ten fazla kişinin ise yaralandığını söyledi.
 
Yolda büyük bir krater oluşması ve en az bir kamyonun ters dönmesi dikkat çekti. Caddenin her iki tarafındaki binaların da duvarları yıkıldı.
 
MUHALİFLER HÜKÜMETİ SUÇLADI
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, patlamalardan en az birinin bir otomobile yerleştirilen bombadan kaynaklandığını ve hedefinin istihbarat binaları olduğunu belirtti. Suriye muhalefeti ise saldırılarla ilgili olarak Esad rejimini suçladı.
 
Suriye Ulusal Konseyi'nin yürütme heyetinden Samir Neşar, "Rejim bunun arkasında" derken, patlamaların hedefinin BM gözlemcilerine bir uyarı göndermek ve uluslararası kamuoyuna "Teröristlerin başını eziyoruz" mesajı vermek olduğunu söyledi.
 
GÖZLEMCİLER OLAY YERİNDE
Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcileri de patlamaların gerçekleştiği yerde incelemeler yaptı. General Robert Mood liderliğindeki gözlemci heyeti, patlamaların yarattığı hasarla ilgili tespitlerde bulundu.
 
Ülkenin güneyindeki Dera kentinde, dün de BM gözlemci heyetinin konvoyuna ve ona eşlik eden askeri araçlara yönelik bir saldırı düzenlenmiş, olayda sekiz Suriyeli asker yaralanmıştı.
 
Suriye'de 14 aydır devam eden çatışmalara son vermek için 12 Nisan'da BM destekli bir ateşkes ilan edildi. Ancak ateşkesin ilk günlerinden çatışma ve patlamalar yaşanmaya devam ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız