SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam'da Zirve

A- A+ PAYLAŞ

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ev sahipliğinde, 4 ülke liderlerinin katılımıyla düzenlenen ''İstikrar İçin Diyalog'' zirvesi, Başbakan Erdoğan'ın yapıcı tavırların devamı temennisi ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin İran uyarısı ile sona erdi.

Esad'ın davetlisi olarak Şam'da bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Katar Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa al Thani, düzenledikleri zirvenin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek görüşme hakkında bilgi verdi.

Soruları cevaplayan liderlerden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, toplantıya katılan 4 liderin de duyarlı bir politika yürüttüğüne dikkat çekerek, "Buradaki 4 lider de duyarlı bir politika yürütüyor. ABD konusuna gelince biz dostuz, müttefikiz ve Amerika'ya güveniyoruz. Suriye konusunda ise Fransa, Suriye ve İsrail'le barış süreci konusunda bu sürece mutlaka dahil olmak istiyor" dedi.

Sarkozy, "Bu dörtlü toplantı tabii ki başkalarının dışarıda kalması anlamına gelmiyor" diyerek, Akdeniz Birliği içinde önemli bir rol oynayan Mısır ve Suudi Arabistan'ın da dahil olacağı şekilde bir araya gelinmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

İran konusunda da Suriye'ye büyük bir rol düştüğünü anlatan Fransa Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: "Suriye'nin İran'ı ikna etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Suriye bu konuda çok büyük bir rol oynayabilir. Bu bölgede olma sebebimizi herkes biliyor. Bu toplantı başkalarının bize katılmasını engellemiyor. Bu toplantı herkese açık. Sayın Mübarek'in de bu noktada çok önemli bir rolü olduğunu vurgulamak istiyorum."

Başbakan Erdoğan da, Suriye ve İsrail taraflarından yapıcı tavırların geldiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu süreç içerisinde sayın Esad yapıcı bir tavır ortaya koydu. İsrail tarafından da yapıcı bir tavır söz konusu. Bu yapıcı tavrın devam etmesini diliyorum."

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa al Thani ise, "İran ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki çekişme adalarla ilgilidir. En güçlü ekonomik ilişkiler de özellikle İran ile Arap emirlikleri arasındadır" dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız