SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam'dan Sonra Teşrin'le..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'in, YÖK'ün düzenlediği Suriye gezisinde Teşrin Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

 

Çelik'in Suriye'deki temaslarına ilişkin olarak İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nden gönderilen bültende şöyle denildi:

 

"Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç ve 13 üniversite rektöründen oluşan heyet, resmi bir ziyaret kapsamında bulundukları Suriye'de yükseköğretim alanında önemli işbirliği adımları attılar.

 

İnönü Üniversitesi’ni Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik Temsil Etti

 

Suriye Yükseköğretim Bakanı Ghias Barakat'ın davetlisi olarak iki günlük ziyaret için Suriye'de bulunan heyette Suriye'ye yakın bölge üniversiteleri İnönü, Gaziantep, Çukurova, Harran, Şırnak, Mardin Artuklu, Muş Alpaslan, Tunceli, Kilis 7 Aralık, Mustafa Kemal, Adıyaman üniversiteleri ile İstanbul ve Atatürk üniversiteleri rektörleri yer aldı. İşbirliği platformuna Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Özdemir katıldı.

 

Lazkiye'de gerçekleştirilen görüşmelerde, Suriye ve Türkiye üniversiteleri arasındaki işbirliği alanları müzakere edildi. Bu müzakerelerde akademik işbirliği çerçevesinde; lisans ve lisansüstü programlarda müşterek çalışmalar yürütülmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, sadece Halep Üniversitesi'nde bulunan Türk Edebiyatı Bölümü'nün diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılması ve buraların Türkiye'den gidecek öğretim üyeleriyle desteklenmesi, Türkiye'deki Arap Dili ve Edebiyatı bölümlerinin de Suriye'den gelecek öğretim üyeleriyle desteklenmesi doğrultusunda kararlar alındı. Ayrıca, Türk üniversiteleri ile Şam, Halep, Teşrin, El-Bas ve El-Furat üniversiteleri arasında işbirliği protokolleri imzalandı. Suriye'nin Türkiye'ye devlet bursuyla öğrenci göndermesine yönelik olarak kararlar alındı.

 

İnönü ile Teşrin Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

 

Suriye Lazkiye’de yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonrasında üniversitelerarası diyalog ve bilimsel işbirliği platformu üniversitemiz için yeni anlaşmalar ve gelişmelerle sonuçlandı.Bu çerçevede üniversitemiz ile Suriye Teşrin Üniversitesi arasında karşılıklı lisans ve lisansüstü programlarda müşterek çalışmalar yürütülmesi, bilimsel değişim ve işbirliği protokolü imzalandı.

 

Yakında 40 Öğrencimiz Halep’e Gidecek.

 

Yapılan görüşme ve anlaşmalar sonrasında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’nden 40 öğrenci yakın bir zaman sonra Suriye’nin Halep Üniversitesine giderek gerek Arapça dilini yerinde geliştirme gerekse kültürel ve bilimsel alanda ortak çalışmalar yapacak.

 

Bilimsel İşbirliği Konusunda İlk Görüşme İnönü Üniversitesi ile Şam Üniversitesi Arasında Gerçekleşmişti.

 

İnönü Üniversitesi ile Suriye Şam üniversitesi arasında bu anlamda daha önce bir ön görüşme yapılmış Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik,  Şam Üniversitesi Rektörlüğü`nün davetlisi olarak Suriye’ye gitmişti. Üç gün süren  ziyarette Şam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wael Mualla ile görüşülmüş, iki üniversite arasında her türlü kültürel ve bilimsel konularda işbirliği protokolü için ön görüşme yapılmıştı.

 

Rektör Prof. Dr. Çelik Suriye Yükseköğretim Bakanı’na Kayısı Hediye Etti.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil  Çelik Suriye Yükseköğretim Bakanı Ghias Barakat’ı ziyaretleri sırasında Malatya’nın Kayısısından hediye etti. Bakan Barakat hediyeye sevindiğini belirtip Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e teşekkürlerini sundu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız