SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sami Kasap İçin 'Mini Müze'...

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:55:57
Sami Kasap İçin 'Mini Müze'...
A- A+ PAYLAŞ

Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Malatyalı sanatçı Sami Kasap için mini bir müze oluşturuldu. 

Malatya'nın yetiştirdiği önemli değerlerden olan Sami Kasap'ın ismi, ailesi tarafından oluşturulan Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nde yaşatılıyor. Saray Mahallesi'nde bulunan merkezde hem Sami Kasap'a ait eşya, plak ve fotoğraflar sergileniyor hem de müzik eğitimi veriliyor.

Saatinden tespihlerine, kol düğmesinden gözlüğüne, plaklarından ödüllerine, fotoğraflarından elbiselerine kadar Sami Kasap'a ait bütün her şeyin yer aldığı müzede, derin bir tarih yatıyor.

Sami Kasap'ın kızı Firdevs Kasap, "Sami Kasap, öncelikle çok iyi bir babaydı. İyi bir eş ve örnek bir Malatyalıydı. Gerçek bir Malatyalıydı. Biz onun adını yaşatmak ve onun adına layık olmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Babasının anısında açtıkları merkezde müzik eğitimleri verdiklerini dile getiren Kasap, "Burada genellikle müzik üzerine etkinlikler yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ve SODES kapsamında müzik kursları yapıyoruz. Bunun yanında Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hazırlık kurslarımız var" ifadelerini kullandı.

Firdevs Kasap, babasını, düzenleyecekleri geceyle anacaklarını kaydederek, "Sami Kasap'ı tanıtmak için sonbaharda 'Sami Kasap Gecesi' yapmayı düşünüyoruz. Bu gecede Sami Kasap ve türkülerini tanıtacağız. Bu projede, Malatya türkülerini seslendiren sanatçılarımız da yer alacak" diye konuştu.

Babasına gerekli değerin verilmediğini ifade eden Kasap, "Bence Malatya'da, Malatyalı olan gerçek sanatçıların hiçbirine gereken değer verilmiyor. Turgut Özal'dan sonra Malatya hak ettiği değeri görmemiştir. Sami Kasap da aynı şekilde bu değeri görmemiştir" dedi.

1933 yılında Malatya'da dünyaya gelen Sami Kasap, güçlü sesiyle sanat camiasının içerisinde adından söz ettirmeyi başarmıştır. Sesinin çok güçlü olması nedeniyle, gazellerini mikrofonsuz okuyan Sami Kasap, 'Bir Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Bir Tarafı Yol Olur" isimli şarkısıyla Altın Plak ödülünü aldı. 300'e yakın bestesi ve 120 adet plağı olan Kasap, ünlü sanatçılara ilham kaynağı da olmuştur.

Sesinin güçlü olması nedeniyle 'sesi sıtma görmemiş' diye tabir edilen Sami Kasap, 3 Eylül 2002 yılında karaciğer yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız