SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sami Kasap Kültür Merkezi

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Malatya Bulunmaz Eşin" başta olmak üzere birçok türkünün bestecisi Malatyalı ses sanatçısı merhum Sami Kasap'ın adını taşıyan Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Saray Mahallesi Beş Konaklar Caddesi'ndeki Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, bazı belediye başkanı, Taürihi Kentler Birliği'nin yöneticileri, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Öz Nesil firmasının katkısıyla oluşturulan merkezin açılışında bir konuşma yapan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, "Malatya, şehir kimliğini algılama ve pekiştirme yönünden son derece önemli gelişmelere sahne oluyor. Şehrimizin mimari yapısını, geleneksel dokusunu ve tarihi birikimini kayıt altına almak, korumak ve gelecek nesillere devretmek yönünden Türkiye'nin tecrübesini burada paylaşmak üzere çok seçkin bir topluluğu misafir ettik. Bugün mutlu bir tesadüf olarak Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu merkez, şehirlerin kimliklerini güçlendirmede ve şehirlerarası yarışta, imajlarına yeni yeni boyutlar katmada, son derece önemli bir işlev görecektir" dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, "Malatya'nın geliştirmek istediği ve yarınlara taşımak istediği mekanlar geziliyor. Bütün bunları ne için yapıyoruz? Bütün bu çabamız niye? Malatya'yı ve Türkiye'yi niye farklı bir yere getirmek istiyoruz? Çünkü eğer bir aileden başlayan birbirine akan değerler orada güçlü tutulmazsa, aileden sokağa, sokaktan mahalleye, mahalleden kente ve ülkeye o güzel duygular bütünleşerek akamaz. O açıdan burada şu kısa zamanda gördüğüm durum ve değerli arkadaşlarımızın katkıları burada bir birlikteliği ve ortak bir ruhu, ortak bir bellek anlayışını gündeme getiriyor" diye konuştu.

Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılmasında büyük katkısı olan Sami Kasap'ın torunu Tuğba Erşan da, Sami Kasap hakkında katılımcılara bilgiler vererek, "Sanatçı kişiliğinin yanı sıra dedem, karakterinin derinliğiyle de ön plana çıkan insancıl, hoş sohbet, mütevazi, gönlü herkese açık bir insandı. Her şeyden öte harika bir dedeydi. Eminim bu kadar kişinin kendisi için bir araya geldiğini görse çok duygulanırdı. Böyle bir çalışmanın bize nasip olmasından ötürü ve ayrıca böyle bir insanın torunu olmuş olmaktan dolayı gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sami Kasap Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız