SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sami Kasap THM Ses Yarışması Yapıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MESD olan Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği'nin 3 yıl önce vefat eden Malatyalı ses sanatçısı Sami Kasap'ın anısına düzenlediği Türk Halk Müziği (THM)Yarışması'nın finali yapıldı. 12 finalist arasında, ilk 3 dereceyi bayan adaylar elde etti. Yarışmanın birincisi Sevim Osmanoğlu (üstteki fotoğrafta) oldu.

Sabancı Kültür Sitesi Salonundaki final yarışmasında, jüri; İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğreti üyesi Prof.Ali Sevgi, THM Sanatçısı ve İstanbul Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi hemşehrimiz Ufuk Erbaş, THM Sanatçısı Mehmet Balaman, Gazeteci Raşit Kısacık ve MESD'in THM Koro Şefi Harun Coşkun'dan oluştu.

Finallere geçilmeden önce dernek başkanı Mehmet Balkış, dernek ve çalışmaları, son olarak da düzenlenen yarışma hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamu ve özel kuruluşlardan yeterli desteği görememekten yakınan Balkış, Sami Kasap anısına düzenledikleri yarışmaya 75 kişinin başvurduğunu, ön elemeler sonucu 12 adayın finale kaldığını söyledi.

Sami Kasap'ın kardeşi Kemal Kasap da, Malatya kültürüne sahip çıkılması dolayısıyla Balkış'a ve MESD'e teşekkür edip, plaket verdi.

Finallerden önce Ufuk Erbaş ve Mehmet Balaman da birer konser verdiler.

Ardından yarışmaya geçildi. Sevim Osmanoğlu 88 puanla birinciliği alırken, Filiz Güneş 86.2 puanla ikinci, Sultan Güler de 79.2 puanla üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada derece alanlara altın, plaket ve çeşitli ödüller verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız