SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Samimi 'Gönüllü' Olmak Lazım.."

0
Güncellendi - 2016-04-01 16:24:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından Sivil Toplum Örgütlerinin kapasitelerini geliştirmek amacıyla “Sivil Toplumu Anlamak” ana başlığında düzenlenen programlar dizisinde  “STK’da Gönüllülük ve İletişim” alt başlığında bir konferans düzenlendi.

Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Üniversite Öğrencileri ve sunumlarını yapmak üzere İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, son yarım yüzyılda dünya genelinde sosyal devlet anlayışının değişmeye ve gelişmeye başladığını, bununla birlikte şehirleşme, sanayileşme, istihdam gibi kavramların içlerinin dolarken, komşuluk, diğergamlık, gönüllülük gibi kavramlarında içlerinin boşaldığını söyledi.

STK’ların yeni bir sivil algıya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Pektaş, “Malatya Kent Konseyi sivil alanda devamlılığı olan bir kurum olarak STK’lar noktasında bir dizi panel ve konferanslar yapmayı planlamaktadır. Bu etkinliklerde amacımız STK’ların birbirlerini tanımaları ve işbirliği yapmaları noktasında ortak bir payda oluşturmaya destek olmaktır” dedi.

a3STK’da Gönüllülük ve İletişim” konusunda sunumlarını yapan Yrd. Doç.Dr. Mehmet Emin Babacan, toplumsal hayatımızda sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, STK’ların toplumsal itibarımıza katkı sağlayan kurumlar olduğunu söyledi. STK’da gönüllülük kavramından bahseden Babacan, “Gönüllüler bilgi, birikim, tecrübe vb. sahip oldukları şeyleri STK’ya aktarabilir, oradan çeşitli kazanımlar elde edebilir. Fakat bir gönüllünün taşıması gereken en önemli ilke; samimi olarak“gönüllü” olmasıdır” dedi.

Babacan, Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllülüğün öneminden bahsederek, STK’ların gönüllülerden destek almasının kurum başarısı ve tanınırlık açısından büyük önem taşıdığını aynı zamanda STK’ların kısıtlı bütçelerle ve güçlükle yürüttükleri projeler, gönüllülerin desteğiyle olanaklı hâle geldiğini ve gönüllülerin samimiyeti ve performansları başka gönüllülerin de vicdanını harekete geçiren önemli bir güç işlevi gördüğünü söyledi.

Babacan, Sivil Toplum Kuruluşlarında zaman zaman içerik ve yöntem karmaşası, amaçtan sapma, işçi muamelesi yapmak, kişisel hırsları gönüllülüğün önüne geçirmek gibi problemlerin yaşanabileceğinin altını çizdi.

Programın soru cevap bölümünde katılımcılar Yrd. Doç.Dr. Mehmet Emin Babacan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yönelttiler. Programın sonunda Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Cem Vakfı Başkanı Eşref  Doğan tarafından Yrd. Doç.Dr. Mehmet Emin Babacan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bülten

a2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız